Ultima ora
Publicat: marți, 11 februarie 2014

Îngrijorător: 14 milioane de oameni află anual că au cancer. Numărul va crește la 22 milioane

Organizația Mondială a Sănătății informează că, anual, 14 milioane de oameni află că au cancer, și din păcate, în decursul următoarelor două decenii, anual,  s-ar putea înregistra 22 de milioane de noi cazuri de cancer. Ziua Mondială a Sănătății este celebrată în fiecare an la 11 februarie, deoarece această zi este consacrată şi apariţiei Sfintei Fecioarei Maria la Lourdes, scrie jurnalul.ro. Apariţia Fecioarei Maria e asociată cu vindecări miraculoase, transformări sufleteşti neaşteptate, toate verificate cu atenţie nu numai de Biserică, dar şi de o comisie medicală formată din 30 de persoane, care au dovedit că în acel loc Dumnezeu îşi arătă mila şi puterea într-un mod deosebit. Şi astăzi, după mai bine de o sută de ani, mulţimi nenumărate se îndreaptă spre apa firavului izvor pentru a experimenta “miracolul Lourdes-ului”: bucuria împăcării cu viaţa, cu oamenii, cu Creatorul. La Bucureşti, pe lângă  slujba specială celebrată în Catedrala Sf. Iosif, marţi, 11 februarie, are loc întâlnirea cadrelor medicale membre ale Asociaţiei Medicilor Catolici.  Cu prilejul acestei zile, Papa Francisc a adresat un mesaj cadrelor medicale, bolnavilor şi tuturor celor care pot da o mână de ajutor semenilor noştri aflaţi în suferinţă. Papa Francisc le reaminteşte că însuşi Cristos a suferit. Când Fiul lui Dumnezeu a fost crucificat, el a risipit singurătatea suferinţei şi întunericul. “Biserica recunoaşte în voi, dragi bolnavi, o specială prezenţă a lui Cristos care suferă. Şi, astfel, alături, şi chiar înăuntrul suferinţei noastre, se află chinul lui Cristos, care duce împreună cu noi povara suferinţei noastre, revelându-i înţelesul”.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>