Ultima ora
Publicat: miercuri, 19 februarie 2014

Internet wireless gratuit pentru toată planeta

Outernet, un proiect ambiţios care presupune lansarea pe orbita Terrei a sute de sateliți în miniatură până în 2015, ar putea asigura acces gratuit la Internet fiecărui om de pe Pământ.

Fiecare satelit va primi date de la o rețea de stații tereste de pe suprafața globului, iar Outernet va transmite informații către utilizatori, notează Daily Mail.

Astfel, proiectul va oferi acces nerestricționat la Internet chiar și în țările care practică cenzura, precum China și Coreea de Nord.

În spatele proiectului se află organizația Media Development Investment Fund, cu sediul in New York. Grupul speră să strângă din donații zeci de milioane de dolari pentru a putea implementa acest proiect.

Potrivit echipei Outernet, doar 60% din populația globului are în acest moment acces la Internet, din cauza faptului că, deși există numeroase dispozitive Wi-Fi în întreaga lume, multe țări nu doresc sau nu sunt capabile să asigure infrastructura necesară.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>