Ultima ora
Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Jandarmeria Română, plan de achiziții: 28.000 de pistoale, în valoare de 60 de milioane de lei

Jandarmeria Română intenționează să cumpere 28.000 de pistoale de calibru 9,19 milimetri, în valoare de 60 de milioane lei, pentru a-l armoniza la armamentul de același tip deținut de celelalte structuri ale MAI, din UE și din NATO, iar în acest sens a publicat zilele trecute un anunț în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

„La momentul actual, Jandarmeria Română este dotată cu pistol calibru 7,65 ori 17 milimetri. E vorba de un pistol conceput și fabricat începând cu anul 1974. El se află în dotarea structurilor Jandarmeriei Române de peste 40 de ani. Jandarmeria Română execută misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, Africa, unde partenerii noștri internaționali folosesc calibrul 9 ori 19 milimetri. Astfel este nevoie ca Jandarmeria să răspundă și să se alinieze la conceptul de interoperatibilitate — trebuie să fim compatibili la armament și muniție, să avem același tip de armament și de muniție pe calibrul 9,19 milimetri, împreună cu partenerii noștri din străinătate și din țară, având în vedere că Jandarmeria Română execută misiuni în cooperare cu Poliția Română, care a trecut parțial la acest tip de calibru și de armament”, precizează marți, căpitan Bogdan Dobre, din cadrul Serviciului Tehnic, Direcția Logistică a Jandarmeriei Române, în cadrul unei postări video pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, maior Irina Drăgan, a declarat  că „aceste achiziții se vor face numai în situația în care vor fi bani de la buget, stadiul actual fiind acela de intenție de achiziție”.

„Dacă nu vor fi bani, nu se va realiza. Procedura are mai mulți pași. Un prim pas este anunțul de intenție pentru achiziție în SEAP, mai departe trebuie să existe bani la buget, iar firmele interesate care îndeplinesc cerințele noastre să depună oferte”, a afirmat Drăgan.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>