Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Jazz în Seria „Concertelor Enescu” de la ICR Londra

Unul dintre cele mai creative duo-uri ale scenei contemporane de jazz, format din pianistul şi compozitorul român Lucian Ban şi violistul american Mat Maneri, concertează, în 4 mai, la Institutul Cultural Român din Londra cu un program inspirat de partiturile enesciene și de muzica tradițională românească. Este primul eveniment de jazz inclus în populara Serie a „Concertelor Enescu”, organizată neîntrerupt pe scena din 1 Belgrave Square încă din anul 2007, cu scopul de a promova operele marelui nostru compozitor în rândul melomanilor britanici.  Cei doi muzicieni vor mai concerta, în Marea Britanie, și la două cunoscute cluburi de jazz: Voice Box din Derby, în 5 mai, și The Vortex, în Londra, în 9 mai.

Coloana vertebrală a programului oferit de spectaculosul duo româno-american este formată din piesele albumului „Transylvanian Concert”, o apariție-eveniment în lumea jazzistică internațională, căruia „The Guardian” îi remarca „melancolia aparte, dublată de momente de mare exuberanță”; „The New York Times” îl caracteriza ca „minunat, caracterizat de un neastâmpăr specific”, iar „All About Jazz” îi scotea în evidență „frumuseţea nebănuită”.

Turneul britanic susținut de Lucian Ban şi Mat Maneri în Marea Britanie este organizat de Institutul Cultural Român. Partener media – ECM Records.

Mai multe detalii despre eveniment și despre întregul nostru program muzical, la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=79924

Publicat de la data mai 3 2017. Categorii Cultură, CULTURA, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 iunie 2018, 10:28
 

NNE
Soare
19°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 25 iunie 2018
Zi
 

ESE
Înnourat
27°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NE
Predominant senin
15°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 108.311 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team