Ultima ora
Publicat: miercuri, 03 mai 2017

Jazz în Seria „Concertelor Enescu” de la ICR Londra

Unul dintre cele mai creative duo-uri ale scenei contemporane de jazz, format din pianistul şi compozitorul român Lucian Ban şi violistul american Mat Maneri, concertează, în 4 mai, la Institutul Cultural Român din Londra cu un program inspirat de partiturile enesciene și de muzica tradițională românească. Este primul eveniment de jazz inclus în populara Serie a „Concertelor Enescu”, organizată neîntrerupt pe scena din 1 Belgrave Square încă din anul 2007, cu scopul de a promova operele marelui nostru compozitor în rândul melomanilor britanici.  Cei doi muzicieni vor mai concerta, în Marea Britanie, și la două cunoscute cluburi de jazz: Voice Box din Derby, în 5 mai, și The Vortex, în Londra, în 9 mai.

Coloana vertebrală a programului oferit de spectaculosul duo româno-american este formată din piesele albumului „Transylvanian Concert”, o apariție-eveniment în lumea jazzistică internațională, căruia „The Guardian” îi remarca „melancolia aparte, dublată de momente de mare exuberanță”; „The New York Times” îl caracteriza ca „minunat, caracterizat de un neastâmpăr specific”, iar „All About Jazz” îi scotea în evidență „frumuseţea nebănuită”.

Turneul britanic susținut de Lucian Ban şi Mat Maneri în Marea Britanie este organizat de Institutul Cultural Român. Partener media – ECM Records.

Mai multe detalii despre eveniment și despre întregul nostru program muzical, la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>