Ultima ora
Publicat: joi, 28 februarie 2013

Johannes Hahn face apel la primarii capitalelor din UE

În data de 28 februarie, comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, va fi gazda primelor discuții directe dintre Comisia Europeană și reprezentanții capitalelor Uniunii Europene.

Întrunirea reunește 20 de primari din diferite capitale europene. Scopul este acela de a promova dialogul permanent dintre capitale și Comisia Europeană și de a le mobiliza în calitate de actori-cheie la nivel european pentru atingerea obiectivelor de creștere economică din cadrul strategiei Europa 2020.

La eveniment vor participa, de asemenea, comisarii europeni pentru agenda digitală, Neelie Kroes, și pentru mediu, Janez Potočnik. Primarii orașelor Amsterdam, Atena, Berlin, Bratislava, Bruxelles, București, Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Roma, Sofia, Stockholm, Tallinn, La Valetta, Viena, Vilnius, Varșovia și Zagreb vor prezenta o declarație comună referitoare la rolul esențial al orașelor ca motoare de creștere durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii.

În lumina discuțiilor actuale privind bugetul UE pe următorii 7 ani, a reformelor de adus politicii regionale și altor programe ale Uniunii, se simte nevoia unei abordări comune a problemelor urbane într-un mod integrat, mai eficient. Politica regională reformată pledează pentru acest gen de abordare integrată.  Din acest motiv, Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, denumită astfel de curând, a primit o nouă sarcină din partea președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, aceea de a coordona inițiativele de politică urbană din UE. Modul în care politicile, investițiile și acțiunile viitoare ale UE vor incorpora dimensiunea urbană va reprezenta elementul-esențial al discuțiilor ce vor avea loc între primari.

Capitalele sunt deseori locul în care problemele economice și sociale ale Europei sunt cele mai concentrate și mai vizibile. Dar sunt totodată și locul în care sunt găsite cel mai des soluții pentru competitivitate, șomaj, educație, transport și inovare. Ceea ce le face vitale pentru ieșirea Europei din criză.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>