Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Johannes Hahn face apel la primarii capitalelor din UE

Publicat: joi, 28 februarie 2013

În data de 28 februarie, comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, va fi gazda primelor discuții directe dintre Comisia Europeană și reprezentanții capitalelor Uniunii Europene.

Întrunirea reunește 20 de primari din diferite capitale europene. Scopul este acela de a promova dialogul permanent dintre capitale și Comisia Europeană și de a le mobiliza în calitate de actori-cheie la nivel european pentru atingerea obiectivelor de creștere economică din cadrul strategiei Europa 2020.

La eveniment vor participa, de asemenea, comisarii europeni pentru agenda digitală, Neelie Kroes, și pentru mediu, Janez Potočnik. Primarii orașelor Amsterdam, Atena, Berlin, Bratislava, Bruxelles, București, Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Roma, Sofia, Stockholm, Tallinn, La Valetta, Viena, Vilnius, Varșovia și Zagreb vor prezenta o declarație comună referitoare la rolul esențial al orașelor ca motoare de creștere durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii.

În lumina discuțiilor actuale privind bugetul UE pe următorii 7 ani, a reformelor de adus politicii regionale și altor programe ale Uniunii, se simte nevoia unei abordări comune a problemelor urbane într-un mod integrat, mai eficient. Politica regională reformată pledează pentru acest gen de abordare integrată.  Din acest motiv, Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, denumită astfel de curând, a primit o nouă sarcină din partea președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, aceea de a coordona inițiativele de politică urbană din UE. Modul în care politicile, investițiile și acțiunile viitoare ale UE vor incorpora dimensiunea urbană va reprezenta elementul-esențial al discuțiilor ce vor avea loc între primari.

Capitalele sunt deseori locul în care problemele economice și sociale ale Europei sunt cele mai concentrate și mai vizibile. Dar sunt totodată și locul în care sunt găsite cel mai des soluții pentru competitivitate, șomaj, educație, transport și inovare. Ceea ce le face vitale pentru ieșirea Europei din criză.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=413

Publicat de la data feb. 28 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 23:00
 

NE
Senin
23°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 56%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
32°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
18°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-08-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:25 si 21:30 In zona : Județul Tulcea: Cerna, Turcoaia, Peceneaga; Se vor semnala : averse din care se vor cumula peste 25 l/mp,grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 122.025 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team