Ultima ora
Publicat: miercuri, 23 august 2017

”Justițarul” Liviu Pop: Nu ar trebui să lăsăm copiii în nicio școală neautorizată

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat marți, într-o conferință de presă, că nu ar trebui să fie lăsați copiii în școli neautorizate.

„În nicio școală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, din 31.297 corpuri de clădiri în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ, 2.261 dintre acestea au autorizație PSI, iar 4.200 au avize PSI.

„În maximum doi ani vrem să avem toate unitățile cu autorizație, că nu este ritmul pe care ni-l dorim nu pot să comentez. Ne dorim ca toți copiii și profesorii să fie în siguranță”, a afirmat Pop.

Întrebat ce ar sfătui părinții ai căror copii merg la școală în clădiri nesigure, ministrul a răspuns: „Să nu își ducă copiii în școlile respective”.

„Acum o lună am aprobat 2.500 de proiecte pentru reabilitare și construcții noi de clădiri. Banii aceștia sunt în bugetele autorităților locale, veniți de la Ministerul Dezvoltării. Fiecare primar își organizează licitațiile pentru construcție și dezvoltare. Ministerul Educației este proprietar pe clădirile de la palate și cluburi. Avem obligația ca acela școli fără autorizație să le reabilităm sau să facem altele noi”, a spus reprezentantul MEN.

Referindu-se la Școala 141 din Capitală unde s-a prăbușit tavanul unui hol, Pop a spus că aceasta va fi dărâmată.

„Soluția pentru elevii Școlii 141 va fi găsită până la sfârșitul lunii, împreună cu IȘMB”, a spus ministrul, care a precizat că s-au investit șase miliarde de lei în acest an în țară pentru reabilitare și construcții noi de unități de învățământ.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>