Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Kaspersky Lab: Tot mai multe probleme de securitate, în cazul programelor comerciale de spyware

Problemele de securitate ale programelor comerciale de spyware creează amenințări reale pentru dispozitivele utilizatorilor și pentru datele lor personale, în acest context peste 120.000 de utilizatori ai produselor Kaspersky Lab confruntându-se cu astfel de programe în primele nouă luni din acest an, aproape de două ori mai mult decât în aceeași perioadă din anul anterior, arată datele producătorului de soluții de securitate, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

„Spațiul cibernetic este inundat de instrumente de spyware comercial pentru sistemele de operare Android, disponibile pentru doar câțiva dolari fiecare. Acestea sunt promovate de creatorii lor ca instrumente software legitime și utile pentru a-i monitoriza pe cei dragi. În primele nouă luni ale anului 2017, peste 120.000 de utilizatori ai produselor Kaspersky Lab s-au confruntat cu programe de spyware comercial — aproape de două ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2016, când se înregistraseră peste 70.000 de astfel de situații”, notează specialiștii Kaspersky Lab.

Potrivit acestora, programele de spyware au scopul de a colecta informații despre o persoană sau organizație fără știrea acestora și să trimită datele colectate altor entități fără acceptul utilizatorului. Aceste aplicații sunt folosite, de obicei, pentru a fura mesaje text, jurnale de apeluri și înregistrări, localizare GPS, date de browser, date multimedia stocate și agende de contacte. Mai mult, programele spyware pot să acceseze conturile de social media ale victimei și aplicațiile de messenger. Odată ce este obținut accesul, un atacator poate să vadă conversațiile de pe messenger, conținutul feed-ului și alte date personale din profilul de social media al victimei.

În cazul în care instrumentele spyware sunt dezvoltate fără a ține cont de securitate, ar putea să apară compromiteri severe de date, acestea ajungând mult mai departe decât persoana căreia îi erau destinate inițial.

Cercetătorii Kaspersky Lab au analizat principalele aplicații de spyware comercial, iar rezultatele studiului au arătat că fiecare dintre acestea conținea mai multe probleme de securitate, precum: aplicații din surse neoficiale, dispozitive cu root — ce lasă dispozitivul fără apărare împotriva atacurilor infractorilor cibernetici, și date personale expuse riscurilor.

Pe fondul acestor constatări, specialiștii îi sfătuiesc pe utilizatori să ia următoarele măsuri pentru a-și proteja dispozitivele și datele personale de atacuri cibernetice. Printre acestea se află: dezactivarea opțiunii de a instala aplicații din alte surse decât din magazinele oficiale, păstrarea versiunii sistemului de operare a dispozitivului actualizată, pentru a reduce vulnerabilitățile din software și pentru a scădea riscul de atac, instalarea unei soluții eficiente de securitate, pentru a vă proteja dispozitivul de atacuri cibernetice, respectiv protejarea telefonului cu o parolă, PIN sau amprentă digitală, pentru ca atacatorul să nu poată să acceseze manual dispozitivul.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88154

Publicat de la data Noi 28 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-03-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ       În intervalul menționat vremea se va menține deosebit […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 19:47
 

VSV
Senin
0°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.513 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team