Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Kelemen Hunor: Protoculul semnat cu USL în 2012 nu mai este valabil

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat marţi că protocolul semnat în 2012 cu USL nu mai este valabil şi că deocamdată nu se pune problema împărţirii ministrelor cu USD pentru că nu crede că liberalii vor renunţa la guvernare. Kelemen Hunor a specificat că nu vrea să speculeze în niciun fel situaţia.

„Există miniştri pe funcţii. Ar fi foarte incorect să spun eu ce am vrea să facem… Eu nu sunt foarte convis că se va întâmpla (că se va rupe USL. n.r.) (…) Au nişte probleme familiale, trebuie să le rezolve, nu avem de ce să fim invitaţi în acest moment. Sper că foarte repede USL va găsi o soluţie ca să meargă mai departe şi să avem un Guvern care să meargă mai departe aşa cum au fost votaţi, ei nu au fost votaţi să guverneze doar un an sau doi.(…) Acel protocol nu mai este valabil, dar principiile sunt valabile”, a spus Kelemen Hunor.

Partidul Social Democrat a emis, marți, un comunicat de presă prin care subliniază că documentul luat în discuție în spațiul public este cel semnat înainte de parlamentare între UDMR și PSD, fără să existe un acord în prezent între cele două partide.

„Partidul Social Democrat precizează, pe această cale, că declaraţiile făcute în spaţiul public cu privire la existenţa unui astfel de protocol priveau documentul semnat între liderii partidelor din Uniunea Social Liberală cu UDMR, înainte de alegerile parlamentare din 2012. În concluzie, menţionăm faptul că nu există la acest moment un alt document semnat între conducerea PSD sau conducerea USD şi UDMR”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit marți despre protocolul cu UDMR existând din 2012, care deși nu s-a realizat, a rămas valabil.

Preşedintele UDMR Arad, Bognar Levente, a anunţat, marţi, că la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de sâmbătă se va discuta şi posibilitatea intrării UDMR la guvernare.

„Eu nu văd în ce guvernare să intrăm, pentru că acum există o coaliţie care nu funcţionează, nu aduce beneficii cetăţenilor. Discuţii pot exista, dar trebuie să avem oferte pentru comunitatea maghiară, iar programul UDMR să se coreleze cu cel de guvernare. Nu trebuie să fim la guvernare doar de dragul de a fi acolo, trebuie să mergem cu soluţii acceptate de parteneri, care să servească intereselor ţării şi comunităţii maghiare”, a declarat Bognar Levente, marţi, într-o conferinţă de presă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>