Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

La Primăria Sectorului 6 a avut loc dezbaterea „Contribuţia romilor la construirea României moderne”

 

Joi, 07.04.2017, la sediul Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) a avut loc dezbaterea “Contribuţia romilor la construirea României moderne”. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, sărbătorită în data de 8 aprilie.

 

La întâlnire au participat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu; Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb; Ciprian Necula, master studii rome (SNSPA); Costel Bercuş, activist rom; Marian Dumitru, delegat al comunităţii din Cartierul Giuleşti – Sârbi.

“Avem o comunitate mare de romi în Sectorul 6 cărora le punem la dispoziţie programe dezvoltate atât prin compartimentul Relațiilor cu minoritățile, cât și prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 6.

Dezvoltăm, de asemenea, proiecte prin care se urmăreşte reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor romi. Mai mult decât atât, trebuie rezolvată situaţia romilor care nu au acte de identitate.

Sunt convins că dacă le vom acorda atenţia şi sprijinul necesar, lucrurile se vor dezvolta armonios. Am fost bucuros să constat că, de multe ori, persoanele rome au venit cu soluţii constructive la problemele cu care s-au confruntat.”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

            Dezbaterea a reprezentat o “discuţie”, aşa cum a punctat moderatorul Ciprian Necula, despre contribuţia romilor la ceea ce reprezintă România modernă de astăzi, despre prejudecăţile cu care se confruntă aceştia, dar şi despre soluţiile pentru ca această etnie să nu mai fie marginalizată.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78354

Publicat de la data Apr 9 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 aprilie 2018, 11:05
 

N
Soare
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 56%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:14
Apus: 20:14
Prognoza 27 aprilie 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
27°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 90.265 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team