Ultima ora
Publicat: luni, 20 februarie 2017

Lacul Bâlea

La aproximativ 80 km de orașul Sibiu, în zona Munților Făgăraș, se află una dintre cele mai frumoase zone montane din Carpații Românești, Lacul Bâlea.

Este un lac glaciar, s-a format într-un circ glaciar, situat la o altitudine de 2040 m. Lacul are 360 m în lungime, o suprafață de 46508 m² și o adâncime de 11,35 m.

Zona Bâlea este înconjurată de culmi montane ce depășesc 2400 m ceea ce o face perfectă pentru diverse drumeții montane în munții Făgăraș. De aici sunt trasee către Vf. Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România având 2554 m, Vf. Negoiu, Vf. Vânătoarea lui Buteanu și multe altele. O mare atenționare este pusă asupra echipamentului, acesta fiind obligatoriu deoarece clima și dificultatea traseelor îi pot înșela pe amatorii de drumeții montane.

Accesul se face pe șoseaua Transfăgărașan, un drum ce-și taie respirația prin superbele peisaje, sau poți ajunge cu telecabina de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea.

Încă din anul 2006, se construiesc aici, în fiecare iarnă, faimosul hotel de gheață și biserica de gheață.

Mai multe fotografii aici.
Pentru ziarul online Ultima Oră, Daniela Eremia

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>