Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 25 mai 2013

Lansarea Festivalului Internațional de Muzică Sibiu

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu – Hermannstadt  a fost lansat vineri, 24 mai 2013, printr-un concert de gală care a avut loc la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, la ora 19:30.

Programul a cuprins: Anotimpurile de A. Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza – solist Giuliano Carmignola și Simfonia „Jupiter” K. 551 de W.A. Mozart, interpretată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Inițiatorul festivalului este dirijorul român de renume internațional Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicală în cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall și Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris și Sydney Opera.

Christian Badea a înființat Fundația Română pentru Excelență în Muzică în 2011, „din dorința de a sprijini dezvoltarea artistică a generației tinere de muzicieni români, prin colaborarea cu cei mai mari artiști ai lumii”.

“Suntem încântați să avem la Sibiu un eveniment de o asemenea talie, fapt pentru care îi felicit pe organizatori, atât pentru ideea evenimentului de lansare cât și pentru alegerea drept scenă pentru acest concert a uneia dintre bisericile emblematice ale Sibiului. Acustica specială a Bisericii Catolice va complimenta atât piesele muzicale incluse de organizatori în program, dar și măiestria incontestabilă a dirijorului Christian Badea. Mă bucur că am putut să sprijinim acest concert de lansare și așteptăm cu plăcere ediția de debut a Festivalului Internațional de Muzică Sibiu în 2014″, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis pentru Sibiul.ro.

În aceeași perioadă, se va desfășura și Academia Festivalului, creată pe modelul atelierelor pictorilor Renașterii, unde artiști consacrați vor împărtăși din experiența lor tinerilor muzicieni români, printr-o colaborare colegială.

Simina Maria Ilieș, Sibiu

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>