Ultima ora
Publicat: vineri, 27 decembrie 2013

Laszlo Tokes candidează la europarlamentare ca independent

Tokes Laszlo va candida pentru un nou mandat de europarlamentar doar dacă toate formaţiunile politice maghiare din România vor face o coaliţie pentru alegerile din primăvară. În cazul în care UDMR nu va ţine cont de interesele maghiarilor şi nu va fi de acord cu această coaliție, Tokes ia în calcul candidatura la europarlamentare ca independent, pe listele partidului FIDESZ din Ungaria.

„Sper ca UDMR să ţină cont de interesele maghiarilor şi ale partidului”, a declarat europarlamentarul Laszlo Tokes.

Tokes este preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania si beneficiază de sustinerea Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania la câştigarea celui de-al treilea mandat de deputat european. Acesta este motivul pentru care PPMT a iniţiat negocierile cu UDMR.

„Este o ură pe care nu o pot înţelege nici eu şi nici alţii”, susţine Szilagyi Zsolt, vicepreşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Acesta susţine că s-a ajuns în negocierile au ajuns impas deoarece UDMR refuză să-i accepte ca parteneri egali în coaliţie.

Dacă negocierile pentru formarea unei coaliţii politice a maghiarilor din Transilvania ar eşua, Tokes ia în calcul candidatura la europarlamentare ca independent pe listele partidului condus de Viktor Orban, FIDESZ.

„Au fost discuţii într-adevăr, la nivel înalt, în Ungaria şi trebuie să spun că mă onorează această invitaţie pe care o voi lua în calcul doar dacă nu va exista nicio posibilitate de a candida în România. Pentru că eu vreau să candidez aici. Eu reprezint maghiarii din România”, a mai spus Laszlo Tokes.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>