Ultima ora
Publicat: vineri, 21 februarie 2014

Lavrov: Amenințările cu impunerea de sancțiuni Ucrainei seamănă cu un șantaj

Amenințările privind posibile sancțiuni pentru guvernul Ucrainei seamănă cu un șantaj și cererea privind organizarea de alegeri anticipate este o cale de forța Kievul să se îndrepte către Uniunea Europeană, a declarat Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, adăugând că sancțiunile vor încuraja extremiștii.

 

Șeful diplomației ruse a criticat joi sancțiunile împotriva Ucrainei, dintre care unele au fost deja declarate de Statele Unite și în prezent sunt analizate de Uniunea Europeană, oficialul rus considerându-le dovadă a “dublelor standarde” ale Occidentului și precizând că acestea vor încuraja extremiștii să continue violențele din țară.

 

“Opoziția din Ucraina nu se poate disocia de extremiști și nici nu dorește acest lucru. Statele Unite consideră că toată vina aparține guvernului ucrainean – acesta este un dublu standard”, a precizat șeful diplomației ruse.

 

“Uniunea Europeană încearcă, de asemenea, să discute impunerea de sancțiuni, în același timp există misiuni neinvitate care sosesc în Ucraina. Astfel de acțiuni seamănă cu un șantaj”, consideră domnul Lavrov.

Astfel de amenițări nu sunt doar “nepotrivite”, ci ele vor duce la agavarea conflictului din Ucraina, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukașevici.

Nu este “nicio îndoială” că o “clară tentativă de lovitură de stat” are loc în Ucraina, rebeli folosind arme de foc la scară largă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>