Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Legea amnistiei NU poate intra în vigoare înainte de 1 februarie

Legea amnistiei va fi luată în discuție de Camera Deputaților, dar este puțin probabil ca aceasta să intre în vigoare înainte de 1 februarie, a declarat duminică deputatul Eugen Nicolicea.

„Cu privire la legea care nu a fost votată, cea a amnistiei și grațierii. (…) De ce este pusă pe ordinea de zi: și ca să renunți, și ca să o retrimiți la comisie, și să o aprobi și să o respingi este obligatoriu să intre pe ordinea de zi. Evident că va fi luată în discuție, dar, calendaristic, nu cred că mai poate să intre în vigoare, dacă va mai intra vreodată în vigoare, înainte de 1 februarie. Iar după 1 februarie, o lege de amnistiere se aplică mult mai greu pentru că amesteci unii condamnați cu pedepse foarte mari anterior, cum ar fi fost cei de 12-15 ani — și exagerez puțin dând un caz ipotetic — cu condamnați care, dacă ar fi trecut Codul lui Predoiu, ar fi avut doi ani și jumătate — trei ani. (…) Dacă ai fi pus un prag mai sus, scăpau toți cei noi (condamnații — n.r.), dacă pui un prag mai vechi, nu se mai face dreptate între cei vechi și cei noi. Deci o lege de amnistiere dată înainte de Codul penal nou putea să aibă un efect de dreptate și justiție. O astfel de chestiune imediat după intrarea în vigoare a noului Cod nu spun că nu poate să mai facă dreptate și justiție, dar cu foarte multe amănunte pe care trebuie să le faci ca să nu existe nedreptăți mai mari decât au existat”, a declarat Eugen Nicolicea, într-o conferință de presă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>