Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Liderul Federației SANITAS: Vom continua, săptămâna viitoare, discuțiile cu Guvernul

Sindicatele se vor întâlni săptămâna viitoare la Guvern, împreună cu patronatele, pentru a discuta pe Legea salarizării și despre transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, a declarat, vineri, președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu, la ieșirea de la discuțiile avute cu oficialii din Guvern, preluat de AGERPRES.

Potrivit liderului sindical, pentru a putea fi reglementată Legea salarizării personalului bugetar aceasta trebuie raportată în regulamentul de sporuri.

„Premierul Mihai Tudose a spus că vom discuta în continuare. Chemăm și patronatul, iar pentru partea bugetară continuăm discuțiile pe partea de sporuri și aplicarea lor într-un mod care să satisfacă pe toată lumea, și nu prin tăierea lor, să rămână la 1-2% la colegi care aveau 50 sau 100%. Varianta colegilor bugetari este că, pentru a face transferul și pentru a putea reglementa Legea 153, trebuie să te raportezi la regulamentul de sporuri, care, de exemplu în sănătate e foarte important. Scoaterea lui face că, astfel, colegii mei să piardă pe net, și noi nu suntem de acord cu așa ceva”, a atenționat președintele SANITAS.

Bărăscu a adăugat că nu există nimic scris care să demonstreze că aplicarea trecerii contribuțiillor de la angajator la angajat va face ca salariul net și cel brut să rămână același.

„Continuă discuțiile, nu avem nimic cert, nimic scris. Nu suntem siguri că astăzi, sub o formă anume, acea aplicare de trecere a contribuțiilor de la angajator la angajat va face că salariul net și brut să rămână același, deci ne oprim și nu continuăm. Urmează să avem discuții în continuare la nivelul Guvernului, dacă se poate, împreună cu patronatele, ca să vedem ce se întâmplă acolo. Pe partea bugetară sunt federații care merg în aceeași linie și acceptă acest transfer, iar salariile a zeci de mii de oameni scad. Răspunsul nostru pentru astăzi este nu, iar întâlnirea nu a adus un plus sau ceva pozitiv pentru noi. Vom continua mișcările pe care le aveam. Este legat totul. Nu poate fi aplicată Legea 153 a salarizării bugetarilor fără transferul de contribuții, iar asta au spus de la început, pentru că este o scădere, de la 63 de miliarde, bani care trebuie folosiți pentru aplicarea legii și a altora, adică modificarea anumitor regulamente, a pensiilor, a creșterii punctului de pensii și așa mai departe”, a subliniat liderul sindical.

Întrebat despre câte variante au fost propuse, Bărăscu a răspuns că a fost vorba despre observații, nu despre variante.

„Nu au fost foarte multe variante, au fost observații, fiecare a zis din zona pe care o deține. Confederațiile au vrut un punct de vedere. Aici nu poți să vorbești despre da sau nu, pentru că sunt confederații care au și parte bugetară și care au spus că nu sunt de acord, dar și parte privată, în care au spus că sunt de acord, în momentul în care vom constata că angajatorul se ține de cuvânt și cineva va garanta că Guvernul va face această modificare la Codul fiscal, iar colegii noștri nu vor pierde nimic, nici pe net, nici pe brut, în viitoarea salarizare”, a spus Leonard Bărăscu.

Acesta a susținut, de asemenea, că în cursul săptămânii viitoare acțiunile sindicale vor continua, iar pe 19 octombrie Federația SANITAS va organiza un nou miting.

„Săptămâna viitoare, nu avem o dată certă, ne vom continua acțiunile așa cum am stabilit. Adică o să facem un Consiliu Național, să vedem ce părere au oamenii despre ultimele discuții, iar pe 19 (octombrie, n.r.) oamenii vor fi mobilizați, vom face un miting de amploare aici (în Piața Victoriei, n.r.) sau într-un alt spațiu, stabilit de comun acord”, a declarat Bărăscu.

Anterior…

SANITAS ACUZĂ: Guvernul nu e deschis spre dialog social!

”La întâlnirea de astăzi dintre reprezentanții confederațiilor sindicale și Premierul României împreună cu echipa sa, ni s-a reconfirmat faptul că în România anului 2017 nu există dialog social!

Deși susțin în permanență că punerea în practică a programului de guvernare este principalul lor deziderat, atunci când lansează afirmații de genul: “fără transferul contribuțiilor sociale la angajat, nu vom aplica nici Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice”, par să uite subit promisiunile făcute atât în campanie cât și în perioada de negociere a legii salarizării bugetarilor.

Chiar dacă la întâlnirea de ieri, unde reprezentanții SANITAS au argumentat din nou, cu cifre reale, de ce transferul contribuțiilor anulează creșterile de venituri promise la negocierea legii salarizării, miniștrii prezenți păreau că au înțeles și că sunt pregătiți să propună soluții, astăzi ne-am izbit din nou de o atitudine inflexibilă, ba chiar lipsită total de voința de a asigura o viață decentă salariaților din această țară.

În acest context, Federația SANITAS își va continua acțiunile de protest în perioada următoare, așteptând întâlnirile sectoriale promise de către guvernanți și continuând să argumenteze solicitările înaintate cu speranța că partidul de stânga care girează acest guvern va reuși să păstreze echilibrul între doctrină și nevoia de a colecta suficient la bugetul de stat.

Noi nu vom accepta niciun fel de pierderi la veniturile membrilor noștri de sindicat!

Biroul de presă al Federaţiei SANITAS din România”

O delegație formată din reprezentanții principalelor confederații sindicale a intrat, vineri dimineață, la discuții cu premierul Mihai Tudose, la sediul Guvernului. Tema discuțiilor a fost reprezentată, în principal, de revendicarea privind anularea măsurii de transfer al contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86304

Publicat de la data oct. 6 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 6:46
 

NNE
Parţial însorit
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
31°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:40 si 21:40 In zona : Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Rusănești, Tia Mare, Vădăstrița, Cilieni, Traian, Vișina, Obârșia, Scărișoara, Studina, Vlădila, Vișina Nouă, Vădastra, Grădinile; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice,averse ce vor cumula 25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 20:15 si 21:30 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Teiuș, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sântimbru, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești; Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 20-25 l/mp
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 05 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii relativ extinse instabilitate atmosferică accentuată Mesaj :   ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ           În după-amiaza zilei de duminică […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

 • 106.143 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team