Published On: joi, Ian 23rd, 2014

Lisabona: Sute de pensionari au protestat față de reducerea pensiilor

Share This
Tags

Sute de pensionari au manifestat, miercuri, la Lisabona, împotriva noilor reducei a pensiilor anunțate de Guvern, relatează AFP.

„Încetaţi să furaţi banii celor care şi-au petrecut viaţa muncind!”, au scandat manifestanţii, care au protestat în faţa Parlamentului de la Lisabona, unde a fost dezbătută miercuri o măsură ce prevede creşterea cotizaţiilor pensionarilor.

„Nu avem cu ce să plătim ceea ce au furat alţii”, „Nu confiscării pensiilor”, scria pe pancartele manifestanţilor.

În decembrie, Curtea Constituțională a respins o măsură care prevedea reducerea cu aproape 10% a pensiilor mai mari de 600 de euro ale funcţionarilor, Guvernul a prezentat o altă soluţie, având în vedere introducerea de contribuţii pentru toate pensiile.

Astfel, Guvernul a decis să extindă aplicarea taxei de solidaritate pentru pensii. Contribuţia, a cărei taxă variază între 3,5 şi 10% din pensiile mai mari de 1.350 euro pe lună, se va aplica acum începând de la 1.000 de euro.

„Pensionarii sunt încă o dată jefuiţi de Guvern. Aceste măsuri reprezintă o creştere brutală a impozitelor”, a declarat pentru AFP Antonio Dias, un pensionar din Lisabona.

„Pensia mea a scăzut de la 2.200 de euro la 1.500 de euro, iar aceasta nu include încă noua măsură a Guvernului. Acesta înseamna furt!”, a afirmat Luisa Vitorino, fost funcţionar la Portugal Telecom.

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version