Ultima ora
Publicat: joi, 23 ianuarie 2014

Lisabona: Sute de pensionari au protestat față de reducerea pensiilor

Sute de pensionari au manifestat, miercuri, la Lisabona, împotriva noilor reducei a pensiilor anunțate de Guvern, relatează AFP.

„Încetaţi să furaţi banii celor care şi-au petrecut viaţa muncind!”, au scandat manifestanţii, care au protestat în faţa Parlamentului de la Lisabona, unde a fost dezbătută miercuri o măsură ce prevede creşterea cotizaţiilor pensionarilor.

„Nu avem cu ce să plătim ceea ce au furat alţii”, „Nu confiscării pensiilor”, scria pe pancartele manifestanţilor.

În decembrie, Curtea Constituțională a respins o măsură care prevedea reducerea cu aproape 10% a pensiilor mai mari de 600 de euro ale funcţionarilor, Guvernul a prezentat o altă soluţie, având în vedere introducerea de contribuţii pentru toate pensiile.

Astfel, Guvernul a decis să extindă aplicarea taxei de solidaritate pentru pensii. Contribuţia, a cărei taxă variază între 3,5 şi 10% din pensiile mai mari de 1.350 euro pe lună, se va aplica acum începând de la 1.000 de euro.

„Pensionarii sunt încă o dată jefuiţi de Guvern. Aceste măsuri reprezintă o creştere brutală a impozitelor”, a declarat pentru AFP Antonio Dias, un pensionar din Lisabona.

„Pensia mea a scăzut de la 2.200 de euro la 1.500 de euro, iar aceasta nu include încă noua măsură a Guvernului. Acesta înseamna furt!”, a afirmat Luisa Vitorino, fost funcţionar la Portugal Telecom.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>