Ultima ora
Publicat: duminică, 01 septembrie 2013

Lista scumpirilor de început de septembrie

Toamna vine cu scumpiri la biletele de tren, accize mai mari la alcool, noi accize la bunurile de lux şi concedieri masive în companiile de stat.

Călătoriile cu trenul vor fi mai scumpe de la 1 septembrie, cu până la 10%, în funcţie de distanţă şi de tipurile de tren.

Ultima majorare de tarife a fost făcută la data de 14 august 2011, inflaţia din perioada august 2011- iunie 2013 a fost de 8,3%.

Citeşte AICI ORDINUL de mărire a tarifelor CFR

Tot de la 1 septembrie vor creşte accizele la alcool, de la 750 euro/hectolitru la 1.000 de euro/hectolitru şi vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, cum sunt maşinile cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, potrivit unei ordonanţe adoptate de la finalul lunii iulie.

În acelaşi timp, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi, iar sute de alţi angajaţi din societăţi de stat sau instituţii publice vor îngroşa rândul şomerilor.

Vestea bună este legată de reducerea TVA-ului la pâine, de la 24% la 9%, care s-ar putea vedea  într-o ieftinire de câţiva bani la pâinea de 1 leu.

Mai multe detalii pe Realitatea TV

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>