Ultima ora
Publicat: luni, 17 februarie 2014

Liviu Dragnea, Premiul de excelenţă pe anul 2013 oferit de Casa Româno-Chineză

CRC i-a acordat viceprim-ministrului Liviu Dragnea premiul de excelență pentru anul 2013, pentru implicarea în coordonarea implementării proiectelor economice româno – chineze convenite cu prilejul vizitei în România a premierului Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, precum și pentru contribuția la revigorarea relațiilor dintre România și China.

”Acest premiu care mă onorează este un premiu pentru o echipă eficientă , echipa guvernamentală a premierului Ponta , un premier care a reușit să repună relațiile dintre România și China acolo unde le este locul, într-o zonă specială din punct de vedere al României, într-o zonă care să aducă beneficii și pentru poprul chinez și pentru poporul român.

Din câte am înțeles, sper să nu greșesc, Anul Nou Chinezesc este Anul Calului de Lemn. De asemenea, am înțeles că, după calendarul chinezesc, este anul 4712 și este anul numarul 65 al relațiilor româno-chineze. Și cum nimic nu este întâmplător în lume sau în viață, acest simbol stimulează investițiile și afacerile, este anul în care și România și China speră să fie o dezvoltare a afacerilor și a investițiilor chinezești în țara noastră. Sper ca sarcina trasată de premier, de a coordona implementarea acordurilor de colaborare și a investițiilor chineze în România, să pot s-o duc la bun sfârșit.

Vreau, de asemenea, să spun că aceste premii ar trebui să fie oferite și conducerii Casei Româno – Chineze, deoarece, dincolo de ceea ce a făcut premierul, membrii guvernului și ambasada Chinei și alți oficiali, ceea ce a făcut Casa Româno – Chineză contează foarte mult, sprijină dintr-o zonă neguvernamentală aceste relații pe care eu le apreciez în plan personal foarte mult.

Faptul că am fost în China de câteva ori și am simțit cum mulți cetățeni chinezi au o afecțiune specială pentru România m-a făcut să mă simt foarte bine. Și cred că o să mă facă să mă simt foarte bine și în martie, când probabil, voi merge acolo într-o vizită oficială.

Domnule președinte Gabriel Oprea, vă felicit pentru ceea ce faceți și veți face în această Casă Româno – Chineză, și pe domnul secretar general.”

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>