Ultima ora
Publicat: vineri, 14 aprilie 2017

Liviu Russu – Zidirea – VEZI VIDEO!

Artistul Liviu Russu s-a remarcat in toata lumea prin sculpturile sale monumentale realizate la Simpozioanele  internationale de sculptura, la care a participat incepand din anul 1976. In expozitia intitulata “Zidirea” artistul prezinta pe langa sculpturi si desene, numeroase imagini cu lucrarile monumentale realizate de-a lungul timpului in 38 de simpozioane. Liviu Russu ofera astfel publicului o imagine de ansamblu asupra operei sale.

Expozitia de sculptura si desen Zidirea a artistului Liviu Russu este deschisa la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia in perioada 8 aprilie – 7 mai 2017.
Intre Zidirea, semn durat in piatra la Magura Buzaului in 1976, urmata de Inzidirea, piatra din 1979 – realizata tot la Magura – si columna intitulata Imolare de la Tescani, 2015, expozitia de la Palatul Mogosoaia dezvaluie – prin ampla prezentare a lucrarilor originale de mici dimensiuni si a posterelor pentru cele din simpozioane, un intreg parcurs artistic marcat de o rara coerenta ideatica si plastica manifesta sub semnul abstractului cu valente simbolice. Un parcurs ce porneste de la sculptura ca interventie discreta dar semnificativa in peisaj si ajunge la simboluri ale unei arte cu solid substrat conceptual, marcata de tensiuni interioare solicitand implicarea contemplatorului intr-un elan spre totalitate, spre un dincolo transpersonal si absolut, care cuprinde pasnic si salveaza. (Doina Mandru, curatorul expozitiei, istoric de arta)

Despre cariera artistului Liviu Russu

Sculptorul Liviu Russu s-a nascut in 1951 la Bucuresti, este absolvent al Institutului de arte plastice N. Grigorescu Bucuresti in 1975, sectia sculptura, clasa profesorului Paul Vasilescu. Din 1975 participa la majoritatea expozitiilor oficiale, de grup si experimentale. Din anul 1980 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Incepand din 1974, participa cu lucrari in piatra, lemn, metal, la numeroase simpozioane de sculptura organizate. Intre anii 2011 – noiembrie 2016 a fost presedintele Filialei Sculptura a U.A.P din Romania. In anul 2013 devine membru al asociatiei internationale We are Europe Dusseldorf / Germania.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>