Published On: joi, Ian 16th, 2014

Logo special pentru produsele fabricate după reţete tradiţionale

Share This
Tags

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a emis un proiect de ordin prin care reglementează condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii care desfăşoară activităţi în domeniul producerii şi comercializării produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti, în vederea înregistrării în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate (R.N.R.C.). Acesta prezintă condiţiile în care pot înregistra aceste tipuri de produse, cu un logo special.

Potrivit proiectului de ordin, reţeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a actului normativ, informează alba24.ro. La baza atestării unui produs alimentar obţinut conform unei reţete consacrate româneşti sunt următoarele elemente: nume produs, descrierea materiilor prime şi a ingredientelor folosite, reţeta consacrată, schema tehnologică, descrierea procesului tehnologic, descrierea indicatorilor de calitate: senzoriali, fizico-chimici, microbiologici; elemente specifice privind ambalarea şi etichetarea produsului alimentar; condiţii de depozitare şi transport; proceduri şi metode de control.

Aceste produse vor avea cod produs alimentar – număr de identificare a codului categoriei produsului, a codului produsului şi a operatorului din sectorul alimentar.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale certifică faptul că produsul alimentar respectă reţeta consacrată românească, printr-un atestat.

Continuarea articolului

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version