Ultima ora
Publicat: luni, 02 octombrie 2017

Lucrări de întreținere în zona perimetrului cetății Sarmizegetusa Regia

Salvamontiștii din județul Hunedoara recomandă turiștilor să evite, pentru următoarea lună de zile, traseul care se formează în localitatea Costești, din Munții Orăștiei, trece prin cetatea dacică Sarmizegetusa Regia și se încheie pe Vârful Godeanu, deoarece în perimetrul sitului arheologic vor fi efectuate mai multe lucrări de întreținere.

„Le recomandăm turiștilor să evite traseul marcat cu cruce roșie Costești-Valea Grădiștei—Vârful Godeanu, prin cetatea Sarmizegetusa Regia, deoarece în luna octombrie în zonă vor fi efectuate diverse lucrări care ar putea reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează acolo”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi închisă pentru publicul vizitator pe tot parcursul lunii octombrie, deoarece în perimetrul sitului istoric vor fi efectuate mai multe lucrări de întreținere strict necesare acestuia.

Potrivit unui anunț al Consiliului Județean Hunedoara, lucrările ce vor avea loc în parcul arheologic vizează înlocuirea stâlpilor din lemn de la Marele Templu Circular și înlocuirea gardului de metal de la drumul dacic pavat, cu un gard din lemn, potrivit pentru integrarea în peisajul zonei.

Turiștii care aveau în plan să viziteze Cetatea Sarmizegetusa Regia în perioada lunii octombrie sunt rugați să-și refacă programul sau, dacă nu este posibil, să se orienteze spre celelalte cetăți dacice din Munții Orăștiei: Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie și Piatra Roșie.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>