Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Mâine se decide cum va fi privită aderarea României la Schengen

La Consiliul JAI se va discuta despre aderarea României la Schengen, susţin surse din cadrul Preşedinţiei lituaniene,.

Astfel, reprezentanţii permanenţi ai statelor membre UE (COREPER II) vor stabili, miercuri, dacă în Consiliul JAI din 5 şi 6 decembrie se va constata doar stadiul implementării acquis-ului sau va avea loc şi o dezbatere de orientare.

„Există posibilitatea, în momentul de faţă, de a avea doar o discuţie, dar Preşedinţia lituaniană a distribuit şi o propunere de decizie”, au precizat sursele citate.

Preşedinţia lituaniană susţine că există mai multe ţări care se opun aderării României şi Bulgariei la Schengen, dar nu se ştie numărul exact. „Am fost informaţi că oficiali din România şi Bulgaria au avut consultări cu state membre care, în mod tradiţional, s-au opus aderării în trecut, dar rezultatele nu sunt cunoscute”, au spus aceste surse.

Discuţia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, programată pentru reuniunea COREPER II de miercuri, a fost amânată pentru săptămâna viitoare după ce Bucureştiul a cerut mai mult timp pentru a discuta cu statele membre, a declarat, la 28 noiembrie, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei UE, Vykintas Pugaciauskas.

Detalii pe pesurse.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>