Ultima ora
Publicat: marți, 07 martie 2017

Mândri că suntem români: 3,8 cm de autostradă pe cap de locuitor!

România este codaşa Europei atunci când vine vorba despre autostrăzi. În acest moment, avem 730 de kilometri de autostradă funcţionali. Cei mai mulți, în jur de 570 de kilometri, au fost construiți după 1990 şi au costat 14 miliarde de lei. Preţurile pe kilometru au fost peste media europeană, iar calitatea mult sub această medie, notează jurnaliştii de la România Liberă citați de Digi24.

O sumă uriaşă, 40 de milioane de euro, a fost irosită pe studii de fezabilitate. Campioane la numărul de kilometri de autostradă sunt Spania, cu 15.000 de kilometri, şi Germania, cu 13.000 de kilometri.

Şi vecinii noştri sunt mai bogaţi atunci când vinde vorba despre kilometrii de șosea de mare viteză. De exemplu, bulgarilor le revin 8,6 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, în timp ce maghiarii au 18,2 centimetri de autostradă fiecare. Dacă ne raportăm la toţi cei 730 de kilometri de autostradă pe care îi avem, rezultă că în România sunt doar 3,8 centimetri de autostradă pe cap de locuitor.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>