Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Marea Britanie cere în continuare medici și asistente medicale din România

Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale şi neonatologi din România, pe fondul unei penurii severe de studenţi la specializarea asistenţă medicală, notează Agerpres. Aproximativ 2.300 de locuri de muncă pentru profesioniştii din domeniul medical au fost anunţate pentru români.

Adrian Ient, PR manager la Cambridge University Hospitals  a declarat că au fost nevoiţi să recruteze personal din străinătate atunci când spitalul Addenbrooke a devenit centru pentru tratarea traumelor acute în luna aprilie a anului trecut.

Howard Catton, director de politici la Royal College of Nursing, susţine că sistemul de sănătate a avut de suferit de pe urma economiilor de 20 de miliarde de lire destinate eficientizării, care au afectat bugetele pentru formarea profesională a noilor asistente.

Circa 1.471 de asistente medicale din România au fost înregistrate pentru a lucra în Marea Britanie în perioada aprilie 2010-martie 2013.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>