Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Marea Britanie: Guvernul menține presiunea asupra giganților web

Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, efectuează marți o vizită la San Francisco pentru a îndemna marile companii web să-și intensifice lupta împotriva conținutului extremist on-line, potrivit AFP.

Ea va participa la primele sesiuni din cadrul Forumului mondial al internetului împotriva terorismului, creat în comun de Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube (Google/Alphabet) în iunie, potrivit unei declarații emise de ministerul său.

Ministrul britanic urmează să aibă întâlniri cu mai mulți șefi de companii și să discute cu ei strategiile dezvoltate de firmele lor pentru a identifica și elimina conținutul problematic.

„Combaterea amenințărilor teroriste on-line este o responsabilitate a guvernelor ca și a companiilor web. Avem un interes comun: dorim să protejăm cetățenii și să menținem internetul liber și deschis, pe care noi toți îl apreciem”, urmează să declare Amber Rudd într-un discurs.

Potrivit acesteia, „extremiștii încearcă să utilizeze abuziv aceste platforme pentru a-și difuza mesajele de ură. Acest Forum reprezintă o modalitate crucială pentru a inversa această tendință”.

După atentatele de la Westminster în martie (5 decese) și Manchester, în luna mai (22 morți), revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, premierul britanic Theresa May a făcut din eliminarea conținutului extremist on-line o prioritate a luptei conduse de guvernul său împotriva terorismului.

Această problemă a figurat pe agenda summitului G7, reunit la sfârșitul lunii mai în Italia. Țările participante (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Canada, Italia) au adoptat o declarație comună, chemând principalii actori din domeniul internetului la o mai mare mobilizare în acest sens.

Câteva săptămâni mai târziu, patru multinaționale americane au înființat Forumul mondial al internetului împotriva terorismului, concretizând astfel parteneriatul lor în lupta împotriva conținutului cu „caracter terorist”, angajată în decembrie 2016.

Activitățile Forumului se concentrează pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru a detecta aceste conținuturi, pentru a îmbunătăți mijloacele de îndepartare a acestora și a dezvolta discursuri alternative. Organismele participante alimentează de asemenea o bază de date comună conținând „amprentele digitale” numerice de fotografii și înregistrări video cu propagandă și de recrutare retrase de pe platformele lor.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83874

Publicat de la data Aug 1 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

23 martie 2018, 1:43
 

NE
Rafale
-3°C
18 km/h
Perceput de temperatură: -11°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:14
Apus: 18:31
Prognoza 24 martie 2018
Zi
 

E
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNV
Parţial noros
-4°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 80.635 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team