Ultima ora
Publicat: duminică, 01 decembrie 2013

Marea Britanie își joacă, riscant, viitorul european

Nigel Farage e supărat de teama cu care pe culoarele de la Strasbourg şi Bruxelles se pronunţă cuvântul „euroscepticism”. Pentru preşedintele UK Independence Party (UKIP), curentul anti-european practicat de susţinătorii săi britanici este doar o manifestare „normală şi de bun simţ” a identităţii naţionale. La începutul lunii noiembrie, Farage declama în plenul Parlamentului European o pledoarie pentru o Europă a statelor-naţiune, o sumă de democraţii care să coopereze comercial – din dosul propriilor graniţe. În schema partidelor britanice şi europene, UKIP este plasat în tabăra populiştilor de dreapta. Dar nu este singura grupare politică din Regatul Unit care capitalizează pe opţiuni anti-europene.

Detalii pe capital.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>