Ultima ora
Publicat: luni, 20 ianuarie 2014

Marea Britanie vine cu noi măsuri pentru imigranţi

Începând cu luna aprilie, nou-veniții din Uniunea Europeană nu vor mai putea primi și ajutor de șomaj, și ajutor pentru locuință, au afirmat ministrul Muncii și Pensiilor, Iain Duncan Smith, și ministrul Afacerilor Interne, Theresa May, într-un articol publicat în ziarul britanic The Daily Mail.

Miniștrii susțin, în articolul cu titlul „Această trădare rușinoasă”, că muncitorii britanici au fost trădați de un sistem care i-a lăsat pe margine în timp ce a oferit locuri de muncă străinilor.

„Aceste noi măsuri pentru imigrație și beneficii îi vor descuraja pe cei care încearcă să exploateze sistemul”, au explicat cei doi miniștri în Daily Mail.

Reuters amintește că guvernul conservator al premierului britanic, David Cameron, încearcă să contracareze popularitatea Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP, eurosceptic), partidul preferat al britanicilor conform sondajelor, prin înăsprirea regulilor referitoare la imigrație și ajutoarele sociale.

Cameron a anunțat în decembrie anul trecut o serie de reguli noi menite să-i oprească pe imigranții din UE să primească ajutoare sociale imediat ce ajung în țară. Conform acestor reguli, imigranții trebuie să aștepte trei luni înainte de a aplica pentru asistență socială.

Oficialii UE au criticat Marea Britanie în repetate rânduri pentru abordarea sa din ce în ce mai dură cu privire la imigrație, care a agravat relațiile deja tensionate dintre Bruxelles și Londra din cauza dorinței Marii Britanii de a-și renegocia relația veche de 40 de ani cu Uniunea Europeană, amintește agenția de presă.

Potrivit sondajelor, alegătorii britanici consideră imigrația una din cele mai mari motive de îngrijorare, deși liderii de afaceri au avertizat că au probleme în găsirea muncitorilor necalificați pentru locuri de muncă cu salarii mici, adesea completate de imigranți.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>