Ultima ora
Publicat: joi, 13 februarie 2014

Mari șanse de adoptare a legii eutanasierii copiilor, în Belgia

O lege care ar acorda copiilor bolnavi, în fază terminală, dreptul de a muri, o opțiune legală pe care deja adulții belgieni o au, este de așteptat să fie adoptată, în cursul zilei de joi, de parlamentul de la Bruxelles.

Parlamentarii belgieni și-au exprimat, vehement, susținerea, respectiv opoziția față de legea care urmează a fi votată în cursul zilei de joi în cadrul Camerei Reprezentanților.

Susținătorii legii consideră că aceasta ar fi doar o chestiune de milă față de copiii suferinzi, în vreme ce criticii sunt de părere că elaborarea acesteia a fost făcută în pripă și că măsura este lipsită de rațiuni medicale.

Senatul, cealaltă cameră a parlamentului federal, a adoptat legea în luna Decembrie.

Pentru a garanta faptul că tinerii bolnavi în fază terminală știu semnificația eutanasiei, proiectul de lege cere ca aceștia să demonstreze unui psiholog sau psihiatru faptul că au capacitate de discernământ.

Călin ANGHELUȚĂ

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>