Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Marile companii americane vor ca România să fie introdusă în programul Visa-Waiver

Cele 17 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American doresc să convingă Congresul SUA că România trebuie introdusă în programul Visa-Waiver. Anunţul a fost făcut de Eric Stewart, directorul AMRO.
Din Consiliul de Afaceri Româno-American fac parte mari companii ca Chevron, ExxonMobil sau Cargill, care sunt implicate în dezvoltarea laturii economice a Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

Directorul AMRO, Eric Stewart a precizat, pentru Radio România, că a avut mai multe întâlniri cu membri ai Congresului carora le-a explicat că lipsa unui regim mai uşor de vize pentru români, este un obstacol pentru afacerile americane in Romania.

Consiliul de Afaceri Româno-American (American – Romanian Business Council – AMRO), este o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având ca obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington. AMRO are în componenţă 17 membri, cum ar fi Chevron, ExxonMobil, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, MetLife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Honeywell, Baxter, CNH şi Invenergy.

Acestea provin din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Conducerea Consiliului este asigurată de ExxonMobil – preşedinte. Funcţia de preşedinte executiv este deţinută de Eric Stewart. Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea schimburilor economice şi investiţiilor dintre cele două ţări, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi informarea opiniei publice în legătură cu importanţa acestora. Ministrul de externe, Titus Corlăţean a discutat la Bucureşti cu directorul AMRO, Eric Stewart despre stimularea investiţiilor americane în ţara noastră pe fondul creşterii economice înregistrate de România în 2013. Şeful diplomaţiei române a insistat pe interesul major al României să fie inclusă în programul Visa Waiver.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>