Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

MEN și MAE au lansat concursul de creație a logo-ului președinției României la Consiliul UE

Publicat: joi, 28 septembrie 2017

Ministerul Educației Naționale (MEN) și Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, au semnat un protocol de colaborare pentru organizarea concursului ”Romania’s EU Council Presidency Logo Competition”, în vederea stabilirii logo-ului oficial al președinției Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis joi AGERPRES, concursul se desfășoară între 27 septembrie și 1 noiembrie, fiind dedicat exclusiv elevilor din învățământul liceal și studenților din sistemul de învățământ superior, programul de studii de licență, de cetățenie română.

Totodată, logo-ul va trebui să reflecte istoria, cultura, tradițiile, creativitatea, unicitatea și apartenența României la valorile europene.

Propunerea de logo va fi evaluată de un juriu specializat, în funcție de o serie de criterii: relevanța pentru tema concursului, atractivitate, originalitate, vizibilitate, adaptabilitate (pentru diferite medii și diferite produse). Competiția va avea două etape de selecție, fiecare cu o pondere de 50%, conform prevederilor din regulamentul de concurs care poate fi accesat pe ro2019.edu.ro.

Într-o primă etapă, vor fi alese 19 lucrări, care vor fi clasificate în funcție de punctajul acordat de juriu. În cea de-a doua etapă, cele 19 lucrări vor fi publicate pe o pagină de Facebook special creată de MEN, unde vor primi voturi din partea publicului.

Pe baza punctajului cumulat obținut vor fi premiate: locul I — 3.000 de euro și o vizită la Bruxelles, locul al II-lea — 2.000 de euro și o vizită la Bruxelles și locul al III-lea — 1.500 de euro și o vizită la Bruxelles, urmând a fi acordate și două premii speciale.

„Mizăm pe ambiția, abilitățile și entuziasmul tinerei generații. Protocolul semnat cu Ministerul Educației Naționale ne-a permis să stabilim cadrul prin care le oferim elevilor și studenților posibilitatea de a ne transmite, în mod simbolic, speranțele pe care le au pentru destinul european al României. Un logo creativ, lizibil și relevant, realizat de tineri bine pregătiți, va fi un vector de forță al campaniei de promovare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat ce reprezintă un proiect de importanță majoră pentru întreaga societate românească”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

La rândul său, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a spus că MEN este conștient de importanța exercitării președinției Consiliului UE, pe care România și-o va asuma timp de șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019.

„Suntem bucuroși și onorați că, prin semnarea acestui protocol cu Ministerul Afacerilor Externe, tinerii merituoși ai țării, elevi și studenți, pot să-și arate capacitatea de creație și să genereze logo-ul Președinției române! Suntem convinși că educația poate reprezenta o temă importantă în primul semestru din 2019 și suntem deciși să susținem toate demersurile colegilor din Ministerul Afacerilor Externe pentru acțiuni de succes”, a mai afirmat Liviu Pop, conform comunicatului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85941

Publicat de la data sept. 28 2017. Categorii EDUCATIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

20 ianuarie 2019, 8:10
 

NNE
Precipitaţii
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 17:08
Prognoza 21 ianuarie 2019
Zi
 

SE
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h SE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Parţial noros
-3°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-01-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița; Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 60...70 km/h

Loto

Horoscop

  • 169.851 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team