Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

Mii de persoane protestează în urma rezultatelor alegerilor din Honduras

Candidatul de stânga, înfrânt în alegerile prezidenţiale din Honduras, soţia fostului lider Manuel Zelaya, a condus demonstraţia la care participau mii de suporteri ai acesteia, pe străzile capitalei Tegucigalpa, acuzând autorităţile de fraudare a rezultatului alegerilor.

Juan Hernandez, candidatul Partidului Naţional, preşedinte al Congresului, a câştigat alegerile de săptămâna trecută cu 36,8 la sută din voturi, conform tribunalului electoral din Honduras.

Xiomara Castro a fost candidatul Partidului Libertate şi Renaştere (LIBRE), o coaliţie de politicieni de stânga, sindicate şi grupuri ale minorităţilor etnice, fondat de soţul său. Aceasta a ieşit pe locul doi, cu 28,79 la sută din voturi.

Castro şi Zelaya, care a fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat, în 2009, au refuzat să accepte rezultatul alegerilor, cerând o renumărare a voturilor.

„Dacă vom obţine o renumărare a voturilor, LIBRE a câştigat alegerile”, a declarat Zelaya cu ocazia protestului.

David Matamoros, preşedintele autorităţii electorale din Honduras, a declarat, într-un interviu acordat duminică seară, că instituţia pe care o conduce este dispusă să permită o renumărare a voturilor.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>