Ultima ora
Publicat: miercuri, 24 mai 2017

Ministerul Educației schimbă regulile de funcționare ale CNATDCU

Astăzi, 23.05.2017, (luni n.n.) a fost publicat în Monitorul Oficial, Ordinul pentru modificarea Regulamentului de Ordine și Funcționare al Consiliului Național de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Acesta conține două modificări aduse la vechiul  regulament adoptat prin Ordinul de Ministru Nr. 3.482/2016:

  1. CNATDCU nu va mai elabora standarde minimale pentru posturile de Lector și Șef de lucrări. În atribuțiile Consiliului rămân doar standardele pentru posturile de Conferențiar și Profesor Universitar.
  2. Crește numărul membrilor Consiliului de 47 la 55.

Aceste modificări nasc o serie de întrebări cu privire la motivele pentru care Ministerul a decis adoptarea acestora: Pentru ce s-a dorit suplimentarea cu 8 locuri a numărului de membri ai consiliului? Contribuie această schimbare la o mai bună funcționalitate a acestuia? Ce persoane vor ocupa aceste locuri? De ce nu se mai dorește ca standardele minimale pentru posturile de Lector și Șef de lucrări să fie stabilite la nive național?

Reamintim că Societatea Academică din România  a transmis în iulie 2016 o solicitare către CNATDCU în legătură cu suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Cristian Bușoi. Aceasta nu a fost soluționată, nici până în ziua de azi, la un an de la transmitere, fapt care ne conduce la constatarea ineficienței acestui consiliu și a lipsei de măsuri pentru îmbunătățirea reală a activității acestuia.

Sursa: România Curată

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>