Ultima ora
Publicat: vineri, 29 martie 2013

Ministerul Educaţiei vrea bani de la Comisia Europeană pentru copiii neşcolarizaţi

Aproximativ 100.000 de copii din România nu merg sau nu au mers niciodată la şcoală. Asta arată datele unui studiu al ministerului Educaţiei.

Potrivit documentului, vârsta copiilor neşcolarizaţi este cuprinsă între 6 şi 16 ani. Mulţi dintre ei nu au fost niciodată într-o clasă, iar alţii au renunţat, de regulă din cauza sărăciei.

În acest sens, Ministerul Educaţiei va înainta Comisiei Europene un plan de combatere a abandonului şcolar, pentru care speră să obţină fonduri.

Remus Pricopie, are de gând să mai ceară bani de la Bruxelles pentru modernizarea şcolilor şi pentru construcţia de campusuri.

La Comisie va ajunge şi strategia ministerului pentru învăţământul superior, în condiţiile în care România se află sub media europeană a persoanelor cu studii superioare la suta de mii de locuitori.

Sursa: edu-news.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>