Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ministerul Fondurilor Europene, chirie de 1 milion euro pe an, din bani europeni evident!

Ministerul Fondurilor Europene se mută, la începutul anului 2014, într-unul dintre turnurile de sticlă din centrul Bucureştiului, într-un sediu pentru care ar urma să plătească chirie peste 900.000 de euro pe an, bani proveniţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

În documentaţia de achiziţie, MFE a impus condiţii stricte proprietarilor ofertanţi, mergând până la a specificaţii privind materialul din care este confecţionat mobilierul din birourile demnitarilor.

Conform documentaţiei de atribuire, mobilierul pentru spaţiile utilizate de demnitari şi funcţionarii publici de conducere trebuie să cuprindă „1 scaun cu tapiţerie de piele, 1 birou tip manager, 2 roll-box-uri; o masă de şedinţă cu scaune de minim 6 persoane (doar pentru demnitari), 1 cuier, 2 dulapuri din lemn”.

Pentru spaţiile utilizate de funcţionarii publici de execuţie, consultanţi şi organele de control, birourile vor avea dotări ceva mai austere: „1 scaun cu tapiţerie textilă, 1 birou, 1 roll-box; 1 cuier, 1 dulap din lemn”.

În alegerea clădirii, un criteriu important a fost apropierea de mijloacele de transport în comun: „imobilul să fie amplasat la o distanţă maximă de 700 m faţă de o staţie de metrou şi de 200 m faţă de un alt mijloc de transport în comun”.

De asemenea, imobilul trebuie să fie amplasat ultracentral (zona 0) sau central (zona I).

Clădirea Tower Center Internaţional, în care va funcţiona Ministerul Fondurilor Europene, este deţinută de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas şi Dragoş Bilteanu, care au cumpărat-o în anul 2012 de la firmele dezvoltatoare Industrialexport şi Avrig 35, scrie hotnews.ro.

Transferul ministerului condus de Eugen Teodorovici a fost aprobat printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial pe 24 decembrie. Astfel, dacă ministerul îşi avea, în decembrie 2012, la înfiinţare, sediul într-o clădire de pe bulevardul Aviatorilor, preluată prin contract de comodat de la Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în Bulevardul Mircea Vodă, într-un spaţiu al Finanţelor pentru care nu plătea chirie, prin actul normativ menţionat, se mută pe Bulevardul Ion Mihalache, în turnul de birouri Tower Center International, de la numărul 15-17, în apropiere de sediul Guvernului.

De asemenea, ministerul poate funcţiona, arată Hotărârea de Guvern şi în alte sedii, inclusiv în cele actuale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20606

Publicat de la data Dec 26 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

23 martie 2018, 1:39
 

NE
Zăpadă
-4°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -13°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:14
Apus: 18:31
Prognoza 24 martie 2018
Zi
 

E
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNV
Parţial noros
-4°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 80.630 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team