Ultima ora
Publicat: joi, 26 decembrie 2013

Ministerul Fondurilor Europene, chirie de 1 milion euro pe an, din bani europeni evident!

Ministerul Fondurilor Europene se mută, la începutul anului 2014, într-unul dintre turnurile de sticlă din centrul Bucureştiului, într-un sediu pentru care ar urma să plătească chirie peste 900.000 de euro pe an, bani proveniţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

În documentaţia de achiziţie, MFE a impus condiţii stricte proprietarilor ofertanţi, mergând până la a specificaţii privind materialul din care este confecţionat mobilierul din birourile demnitarilor.

Conform documentaţiei de atribuire, mobilierul pentru spaţiile utilizate de demnitari şi funcţionarii publici de conducere trebuie să cuprindă „1 scaun cu tapiţerie de piele, 1 birou tip manager, 2 roll-box-uri; o masă de şedinţă cu scaune de minim 6 persoane (doar pentru demnitari), 1 cuier, 2 dulapuri din lemn”.

Pentru spaţiile utilizate de funcţionarii publici de execuţie, consultanţi şi organele de control, birourile vor avea dotări ceva mai austere: „1 scaun cu tapiţerie textilă, 1 birou, 1 roll-box; 1 cuier, 1 dulap din lemn”.

În alegerea clădirii, un criteriu important a fost apropierea de mijloacele de transport în comun: „imobilul să fie amplasat la o distanţă maximă de 700 m faţă de o staţie de metrou şi de 200 m faţă de un alt mijloc de transport în comun”.

De asemenea, imobilul trebuie să fie amplasat ultracentral (zona 0) sau central (zona I).

Clădirea Tower Center Internaţional, în care va funcţiona Ministerul Fondurilor Europene, este deţinută de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas şi Dragoş Bilteanu, care au cumpărat-o în anul 2012 de la firmele dezvoltatoare Industrialexport şi Avrig 35, scrie hotnews.ro.

Transferul ministerului condus de Eugen Teodorovici a fost aprobat printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial pe 24 decembrie. Astfel, dacă ministerul îşi avea, în decembrie 2012, la înfiinţare, sediul într-o clădire de pe bulevardul Aviatorilor, preluată prin contract de comodat de la Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în Bulevardul Mircea Vodă, într-un spaţiu al Finanţelor pentru care nu plătea chirie, prin actul normativ menţionat, se mută pe Bulevardul Ion Mihalache, în turnul de birouri Tower Center International, de la numărul 15-17, în apropiere de sediul Guvernului.

De asemenea, ministerul poate funcţiona, arată Hotărârea de Guvern şi în alte sedii, inclusiv în cele actuale.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>