Ultima ora
Publicat: luni, 17 februarie 2014

Ministerul Transporturilor, acuzat că vrea eliminarea de pe piaţă a instructurilor auto independenţi

Ordinul privind reglementarea activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere a fost publicat recent, în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, şcolile de şoferi nu vor mai putea fi înfiinţate de persoane fizice autorizate (instructorii auto independenţi), întreprinderi familiare sau întreprinderi individuale. Altfel spus, începând din 12 februarie, şcolile de şoferi vor putea fi organizate ca societăţi comerciale sau în cadrul regiilor autonome.

Actul normativ publicat recent în Monitorul Oficial îi nemulţumeşte pe instructorii auto, potrivit cugetliber.ro.

Ministerul Transporturilor a transmis noile reguli în condiţiile în care reglementările privind activitatea şcolilor de şoferi şi a instructorilor auto au fost suspendate în baza unei hotărâri judecătoreşti, astfel că nu exista un document care să reglementeze acest domeniu. “Vrem să contestăm prevederile, pentru că pe unele dintre ele instanţa deja le-a anulat. Ei încă se încăpăţânează să le reintroducă. De exemplu, dacă sunteţi instructor în devenire, trebuie ca la cazierul auto să nu fi avut permisul suspendat pentru consum de alcool în ultimele şase luni. Însă dacă doriţi să vă faceţi instructor independent, trebuie să nu fi avut permisul suspendat din orice motive pe ultimii trei ani. Păi nu înţeleg, ce e cu discriminarea aceasta între instructori? Sau dacă vreţi să vă deschideţi şcoală şi sunteţi persoană desemnată, nu vă cere absolut nicio condiţie. În schimb, totul e împotriva persoanelor fizice autorizate, adică a instructorilor auto independenţi”, a precizat Petrică Bordeianu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Formatorilor Auto din România (FNFA).

Preşedintele FNFA spune că Ministerul Transporturilor are interese ascunse şi îşi doreşte să-i elimine pe instructorii auto independenţi de pe piaţă, aceştia fiind cei mai profesionişti. „Cei mai profesionişti de pe piaţă la acest moment sunt PFA-urile, care se află în competiţie cu angajaţii lor şi aceştia din urmă pierd teren. Păi mi se pare şi normal, când te duci să faci şcoala, te duci să o faci cu instructor bun, nu te interesează şcoala, ci instructorul”, a mai spus Petrică Bordeianu, potrivit sursei citate.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>