Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ministrul Economiei: România ar putea recupera o parte din investiţia de la Krivoi Rog

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi seară, la Suceava că a discutat, săptămâna trecută, cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti despre urgentarea soluţionării problemei investiţiei româneşti în combinatul de la Krivoi Rog.
Vosganian a arătat că i-a transmis ambasadorului că rezolvarea acestei probleme ar fi un semnal foarte puternic pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Ucraina. El a spus că va merge la Kiev şi că doreşte ca în această vizită să fie însoţit de oameni de afaceri români.

Ministrul Economiei a precizat că situaţia de la Krivoi Rog este complicată, dar că există auspicii favorabile ca România să poată să recupereze din investiţia de opt sute de milioane de dolari făcută acolo. „La Krivoi Rog este o situaţie destul de complicată pentru că România a blocat acolo vreo opt sute de milioane de dolari. Dintre toate ţările care au participat se pare că România era cea mai puţin convinsă că va cădea comunismul pentru că până în ultima zi România a continuat să investească”, a spus ministrul.

 El a arătat că din cele 800 de milioane de dolari investite de România, există un dezacord cu partea ucraineană privind nivelul investiţiilor recepţionate şi a menţionat că la acest combinat investiţiile au fost făcute în perioada când funcţiona Uniunea Sovietică, care a făcut un anumit partaj şi că erau implicate state care acum nu mai există, cum ar fi RDG sau Cehoslovacia.

„România a avut o contribuţie impresionantă. România a construit acolo un oraş şi trebuie să găsim o formulă prin care România să recupereze o parte cât mai mare din investiţia sa. Cred că auspiciile sunt favorabile de această dată pentru că se pare că Ucraina doreşte să privatizeze acea unitate. Dacă Ucraina doreşte să privatizeze, această privatizare nu se poate face fără acordul României şi din sumele obţinute din privatizare România ar trebui să-şi obţină partea ei pentru că se pare că de la autorităţile ucrainene nu sunt şanse să obţinem compensări”, a spus Vosganian.

El a menţionat că s-ar putea ca România să obţină compensări dacă acest combinat se va privatiza şi România va obţine o parte din privatizare. „Am cerut ambasadorului Ucrainei ca Guvernul să desemneze un reprezentat de nivel diplomatic echivalent cu care să încep dialogul”, a mai spus Vosganian.

Construcția combinatului a fost începută în 1983, iar lucrările s-au oprit în 1997.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=1909

Publicat de la data Mar 17 2013. Categorii Economic.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 17:54
 

VSV
Soare
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 22 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.424 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team