Ultima Oră

Modificări în Codul fiscal

Pentru a implementa măsuri din domeniul fiscal cuprinse în Programul de Guvernare al PSD, Camera Deputaților a adoptat în ședința de vot final de marți, 20 iunie, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Măsurile vizează, în principal, susținerea mediului de afaceri prin încurajarea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor, precum și a stimulării activităților de inovare, cercetare și dezvoltare, încurajarea vânzărilor imobiliare, eliminarea inechităților privind plata contribuțiilor pentru toți salariații din România și scutirea de plata impozitului pe venit pentru salariații sezonieri cu contract individual de muncă.

Astfel, s-a modificat una dintre condițiile pentru încadrarea firmelor în definiția microîntreprinderilor, în sensul majorării limitei veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Totodată, pentru stimularea creării de noi locuri de muncă și pentru așezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderi, se stabilește o cotă de impozitare de 1% pentru aceste persoane juridice care au unul sau mai mulți salariați, abrogându-se cota actuală de 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat.

O altă noutate adusă de lege se referă la scutirea de impozitul pe profit, pe o perioadă de 10 ani, în cazul societăților care desfășoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare. Măsura va stimula dezvoltarea acestor activități, cu consecințe directe în ceea ce privește reducerea exportului de forță de muncă specializată, va crește competitivitatea economiei românești prin inovare, și de asemenea, rolul științei în societate.

Pe de altă parte, legea prevede eliminarea impozitului pe venit datorat de salariații sezonieri cu contract de muncă încheiat pe perioadă determinată, respectiv cei din domeniul turismului. Măsura va avea drept consecință fidelizarea forței de muncă autohtone, cu impact semnificativ în plan social.

Legea aduce modificări și în privința modalității de stabilire a impozitului datorat pentru veniturile obținute din transferul dreptului de proprietate, în sensul că introduce plafonul neimpozabil de 450.000 de lei. Pe de altă parte, proiectul de lege adoptat elimină plafonul reprezentând valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut, aferent bazei lunare de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale, în cazul salariaților. Totodată, persoanele care realizează venituri din investiții nu datorează contribuție de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă în cursul anului fiscal beneficiază de salarii, venituri din pensii, din activități independente, din închirieri, din asocierea cu o persoană juridică, din activități agricole, silvicultură și piscicultură.

O altă măsură prevăzută de lege se referă la deducerea de la calculul impozitului pe veniturile din salarii a primelor de asigurare voluntară de sănătate, precum și a serviciilor medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajați, astfel încât la nivelul anului să nu se depășească echivalentul în lei al sumei de 400 euro.

Sursa: Amos News

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=82213

Posted by on Iun 21 2017. Filed under ACTUALITATE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Limanu, Tuzla;Județul Tulcea: Sulina, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Nufăru, Sfântu Gheorghe, Valea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:30 si 02:00 In zona : Județul Olt: Cungrea, Curtișoara, Dobroteasa, Grădinari, Leleasca, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești;Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Ocnele Mari, Budești, Dănicei, Drăgoești, Frâncești, Galicea, Golești, Ionești, Lungești, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Nicolae […]

23 ianuarie 2018, 4:15
 

VSV
Rafale
-1°C
7 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
Designed by Gabfire themes