Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 ianuarie 2014

Modificările aduse Codului Penal sunt neconstituţinale

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că modificările adoptate la Codul Penal de către Camera Deputaţilor pe data de 10 decembrie 2013 sunt neconstituţionale. Votul magistraţilor a fost de 9 la 0 – în unanimitate.

Preşedintele Curţii Constituţionale a declarat răspunzând unei întrebări privind declaraţiile şefului statului privind revizuirea Constituţiei şi rezultatul referendumului din 2009 pentru Parlamentul unicameral, că: „Nu poate să încalce nimeni decizia poporului român, pentru că în Constituţie, la articolul 2, se spune că suveranitatea aparţine poporului, care o exercită prin organele sale liber alese şi prin referendum. Mai mult de atât nu vă pot spune”, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri.

Astfel Noul Cod Penal se întoarce în Parlement.

„Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri, foarte importante; primul şi cel mai important este decizia Curţii Constituţionale 682 din 2012, în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în conferinţa de presă susţinută marţi la Palatul Cotroceni.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>