Ultima ora
Publicat: marți, 11 februarie 2014

Monica Petrică, întreprinzătorul român al anului 2013 în Italia

„Se acordă titlul de „Întreprinzătorul Român în Italia 2013” doamnei Monica Petrică, pentru perseverenţă şi rezultatele foarte bune obţinute în promovarea produselor tradiţionale româneşti”. Cu aceste cuvinte, preşedintele Reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia (Cciro Italia), Eugen Terteleac, a anunţat vineri, 7 februarie, la Verona, prima recunoaştere anuală a valorii întreprinzătorilor români din Italia.

Premiera a avut loc în cadrul Forumului economic România Italia de la Verona, al doilea din acest an, după cel de la Florenţa, organizat de Cciro Italia. Forumul a fost organizat la Palazzo della Gran Guardia din Verona, în colaborare cu Primăria din localitate.

Din acest an, titlul se va acorda celor mai merituoşi oameni de afaceri cu paşaport românesc din Italia. Premianţii vor fi selectaţi după mai multe criterii: performanţă, vârstă, cifră de afaceri, etc.

Juriul care a stabilit câştigătorul titlului de „Întreprinzătorul Român din Italia” din acest an a fost condus de secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, venit special la Verona pentru acest eveniment. Înfiinţarea acestui premiu a fost inspirată de programul de susţinere a întreprinzătorilor români din diaspora demarat de ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, care, din păcate , nu a putut participa.

Premiul Camerei de Comerţ a fost înmânat de primarul din Verona, Flavio Tosi, având în vedere că afacerile doamnei Monica Petrică sunt prezente şi la Verona. Monica Petrică este proprietara lanţului de supermarketuri Milcov, din Verona, Torino, Padova şi Roma, cu o cifră totală de afaceri pe 2013 de peste 10 miloane de euro, realizate din importuri 100% de produse româneşti

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>