Ultima ora
Publicat: miercuri, 13 martie 2013

Mugur Isărescu, primul loc în topul încrederii românilor

Institutul Inscop Research a realizat în perioada 21-28 februarie 2013 la comanda ziarului „Adevărul” un sondaj de opinie cu privire la încrederea românilor în personalitățile publice. Pe primul loc în topul încrederii se situează guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu 48 la sută dintre repondenți care spun că au încredere multă și foarte multă în el. Românii au o încredere mare şi în premierul în funcţie Victor Ponta, cotat al doilea cu un procent de 43 la sută, la doar cinci procente diferenţă de primul clasat. Potrivit topului prezentat în „Adevărul”, pe locurile următoare se clasează aproape la egalitate doi lideri liberali: fostul premier Călin Popescu Tăriceanu cu 31 de procente și președintele PNL Crin Antonescu, cu 30 de procente. Dintre liderii din afara USL, Mihai Răzvan Ungureanu se bucură de încrederea cea mai mare, de 25 la sută, fiind al cincilea în topul încrederii, după Crin Antonescu şi înaintea lui Liviu Dragnea. Inscop precizează faptul că indicatorul încrederii este complet diferit de cel al intenţiei de vot, el reflectând mai degrabă un nivel de simpatie latentă fără angajamentul pe care îl presupune decizia declarată a votului. Sondajul a fost realizat în perioada 21 – 28 februarie 2013, pe un eşantion de 1.066 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României, cu o eroare maximă admisă a datelor de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

A.M.PRESS

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>