Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

NEBUNIE în Parlament din cauza legii minelor!

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia, scrie revista22.ro.

Proiectul de lege a fost transmis Camerei Deputaţilor în calitate de cameră decizională, însă nu a putut fi adoptat în Senat deoarece a întrunit doar 85 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri. Pentru adoptarea proiectului, care are caracter organic, erau necesare 87 de voturi favorabile.

Respingerea iniţiativei a venit pe fondul disputelor între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia, dar şi a solicitării PSD de reluare a votului iniţial pe raportul cu amendamente al comisiei economice, care în primă instanţă fusese respins.

„Această lege poate fi numită Legea Roşia Montană doi, sau reloaded, sau Legea Roşia Montană sub acoperire. În ea sunt trecute toate drepturile şi procedurile speciale, cu derogări, trecute în legea anterioară pe care am respins-o”, a acuzat în timpul dezbaterilor senatorul PDL Nicolae Vlad Popa.

În schimb, grupurile parlamentare ale PSD, PNL şi PPDD au anunţat că susţin adoptarea propunerii legislative.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>