Ultima ora
Publicat: duminică, 22 decembrie 2013

Neglijența închide maternitatea din Rădăuți

Maternitatea din Rădăuți a fost închisă pe termen nedeterminat. Decizia a fost luată după ce, în ultimele trei luni, șase bebeluși au contractat boli intraspitalicești. Aceștia au fost transferați la maternitatea din Suceava.

„Acești nou-născuți au contractat în maternitate o infecție cu un microb rezistent, de spital, stafilococ auriu. Din păcate, au facut niște forme care au necesitat internarea lor ulterioară în secția de chirurgie infantilă a Spitalului Județean Suceava”, a declarat, la un post de televiziune, Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava.

Potrivit acesteia, în prezent mai sunt internați doar trei copii. „Sunt în curs de tratament, cu evoluție favorabilă”, a precizat Cătălina Zorescu. Directorul adjunc al DSP Suceava a mai spus că maternitatea din Rădăuți a fost închisă din cauza „deficiențelor de igienă în rândul personalului”.

„Este o măsură de siguranță care ne permite să desfășurăm toate aceste acțiuni de igienizare, de dezinfecție a spațiilor. Maternitatea va fi redeschisă imediat după ce vom avea rezultatele unor noi teste de salubritate”, a adăugat Cătălina Zorescu.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>