Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 28 decembrie 2013

Nici 600 de copii adoptaţi în 2013

Din peste 2.200 de proceduri deschise în acest an, mai puţin de 600 au fost definitivate. Cei mai mulţi copii au fost adoptaţi în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa şi Vrancea, potrivit reprezentanţilor Oficiului Român pentru Adopţii.

Până pe 23 decembrie au fost declaraţi adoptabili doar 2.241 de copii şi au fost eliberate 1.506 atestate pentru familii sau persoane care doresc sa adopte. În aceste cazuri vorbim însă doar de documente, nu şi de fapte, unde cifrele sunt mult mai mici.

Până la sfârşitul acestui an au fost finalizate doar 580 de adopţii şi alţi 53 de copii au fost încredinţaţi în vederea adopţiei, din peste 60.000 de copii câţi sunt în orfelinatele din România.

Judeţele cu cei mai mulţi copii adoptaţi sunt: Dâmboviţa, Vrancea , Dolj, Prahova, Braşov, Suceava şi Hunedoara. Chiar şi aşa, tot Capitala este fruntea. Aici au fost luaţi acasă 125 de copii.

Copiii din România au avut parte şi de adopţii internaţionale. 7 la număr. Mai precis 6 în Italia şi una în Canada.

Numarul total de adopţii finalizate în 2013 va fi cunoscut abia în iunie 2014.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>