Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Noi examinari pentru obtinerea certificatelor de radioamator si de operator radio in serviciul mobil terestru

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) prin Directiile sale Regionale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis organizeaza, in perioada 11 – 28 octombrie 2017, sesiuni de examinare pentru obtinerea certificatelor de radioamator si certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru.

Certificatul de operator radio

Persoanele care opereaza statii de radiocomunicatii din cadrul companiilor care detin sau exploateaza retele de radiocomunicatii mobile terestre trebuie sa detina un certificat de operator radio. De obicei, aceste companii activeaza in diverse domenii precum industrie, productie, transport si distributie de utilitati publice la nivel national, transporturi, constructii si lucrari publice, agricultura, silvicultura, paza si protectie a vietii si proprietatii private, protectie publica, sanatate publica, servicii de gospodarire comunala etc.

Sesiunile de examinare pentru obtinerea certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru vor avea loc in perioada  17 – 18 octombrie la Timisoara21 octombrie la Iasi25 octombrie la Cluj si 25 – 26 octombrie 2017 la Bucuresti. Mai multe detalii sunt disponibile aici, pe pagina de Internet a ANCOM dedicata personalului operator al statiilor de radiocomunicatii.

In Romania au fost emise si sunt valabile in prezent 8.331 certificate de operator pentru statiile de radiocomunicatii din serviciul mobil terestru.

Certificatul de radioamator

Radioamatorismul este practicat in principal ca activitate de agrement, dar exista si competitii organizate la nivel local si international. In plus, radioamatorismul ofera posibilitatea dezvoltarii aptitudinilor de utilizare a statiilor de radiocomunicatii, cunoasterii aprofundate a fenomenului de propagare radio in diferite benzi de frecvente, realizarii si testarii de aparatura de radiocomunicatii. Radioamatorii pot contribui uneori, alaturi de institutiile publice de resort, la asigurarea comunicatiilor in situatii de urgenta.

Examenele pentru obtinerea certificatelor de radioamator vor avea loc in perioada 11 – 12 octombrie la Bucuresti, 24 octombrie la Timisoara si 28 octombrie la Cluj si la Iasi.

Mai multe detalii sunt disponibile aici, pe pagina de Internet a ANCOM dedicata radioamatorilor.

In Romania exista in prezent 3.649 radioamatori autorizati de catre ANCOM.

Documente necesare

Cei interesati trebuie sa depuna o cerere de inscriere, impreuna cu o copie dupa actul de identitate si o fotografie color recenta, tip pasaport 3×4 cm sau a unei fotografii color transmise in format electronic cu o rezolutie de minim 300 dpi si raport 9:7. In cazul persoanelor care dau examen pentru certificatul de radioamator, fotografia poate fi transmisa si dupa aflarea rezultatului examinarii. Suplimentar, pentru obtinerea certificatului de operator radio in serviciul mobil terestru este necesara dovada absolvirii cursurilor gimnaziale (clasele 5-8).

Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul ANCOM.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86149

Publicat de la data oct. 4 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 20:08
 

V
Parţial însorit cu furtună
21°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

NE
Predominant însorit
31°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 09:00 si 10:00 In zona : Județul Arad: Arad, Vladimirescu, Vinga, Șagu, Fântânele, Livada, Felnac, Zădăreni, Frumușeni;Județul Timiş: Timișoara, Recaș, Buziaș, Deta, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Sânandrei, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel, Liebling, Racovița, Denta, Topolovățu Mare, Sacoșu Turcesc, Pișchia, […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

  • 106.389 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team