Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Nominalizarea lui Johannis generează dispute în sânul USL

Publicat: vineri, 07 februarie 2014

„Klaus Iohannis nu poate fi viceprim-ministru al României, în contextul actual”, a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investii Străine, Dan Șova.

”Prin Hotărârea nr. 45/2012, Parlamentul României a acordat votul de încredere asupra Programului de guvernare și a întregii liste a Guvernului. Pe 21 Decembrie 2012, Parlamentul a votat atât componența, cât și structura Guvernului.

Potrivit Hotărârii nr. 45/2012, Guvernul României are, în acest moment, un viceprim-ministru care are în coordonare chestiunile economice și fiscale (care deține și funcția de Ministru al finanțelor publice), unul care se ocupă de securitate națională și ordine publică (fără portofoliu în Guvern) și un altul responsabil cu administrația publică (care deține și funcția de ministru al dezvoltării regionale).

Domnul Johannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, în mod concret, să fie viceprim-ministru pe probleme economice și fiscale, această poziție aparținând titularului de la Finanțe. Portofoliul dânsului i-ar permite să fie vicepremier în chestiuni de siguranță națională și ordine publică. Dar această poziție este deja ocupată de către domnul Gabriel Oprea și, în mod evident, nu poate fi pusă în discuție poziția domniei sale în Guvernul României. Nu în ultimul rând, cred că este de discutat și problema oportunității și chiar a legalității ocupării concomitente a funcției de ministru și de primar”, spune Șova.

”Concluzia este una simplă: pentru a putea fi pusă în practică propunerea PNL, structura Guvernului României ar trebui să se schimbe. Executivul ar avea atunci datoria de a merge în Parlament și de a cere un nou vot de încredere, ceea ce ar putea însă genera o nouă perioadă de instabilitate. Cei propuși sunt oameni competenți și posibila cooptare a acestora în echipa guvernamentală poate fi benefică. Dar toate aceste propuneri trebuie discutate și în cadrul USL. Deși propunerile aparțin PNL, ultimul cuvânt îl va avea primul-ministru Victor Ponta”, a concluzionează Dan Șova.

  Iohannis: Când o să-mi zică Ponta că nu pot fi vicepremier, o să îi răspund

Întrebat fiind despre criticile unor lideri PSD potrivit cărora el nu trebuie să fie şi vicepremier, prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis a spus că acestea sunt „nişte păreri exprimate probabil aşa, la proaspăt”. Iohannis a transmis că atunci când Victor Ponta îi va spune personal acest lucru, o să-i dea un răspuns.

„Noi statutar am luat nişte hotărâri le-am transmis, cu siguranţă vor fi până duminică, până luni, foarte multe luări de poziţii şi e foarte bine că lumea e preocupată de această chestiune, dar acum nu cred că este cazul să răspund la nişte păreri care sunt şi ele exprimate probabil aşa, la proaspăt”, a spus Iohannis, întrebat în legătură cu afirmaţiile critice ale liderilor PSD referitoare la numirea lui Iohannis în funcţia de vicepremier.

Iohannis a adăugat că atunci când Victor Ponta îi va spune personal „acest lucru”, o să-i dea un răspuns premierului.

„Atunci când Victor Ponta îmi va spune personal acest lucru, o să-i dau un răspuns şi acela îl veţi afla şi dumneavoastră”, a afirmat Iohannis.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23370

Publicat de la data feb. 7 2014. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

12 decembrie 2018, 15:16
 

VSV
Predominant înnourat
3°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 16:36
Prognoza 13 decembrie 2018
Zi
 

VSV
Înnourat
2°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NNV
Parţial înnourat
-6°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:30 si 08:00 In zona : Județul Argeş: Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Băiculești, Leordeni, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Corbeni, Coșești, Bogați, Stâlpeni, Vedea, Bradu, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Moșoaia, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:30 si 08:00 In zona : Județul Argeş: Câmpulung, Pietroșani, Mihăești, Lerești, Schitu Golești, Corbi, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Cetățeni, Vlădești, Bughea de Jos, Dragoslavele, Bughea de Sus, Boteni, Brăduleț, Mioarele, […]

Loto

Horoscop

  • 160.346 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team