Ultima ora
Publicat: miercuri, 29 ianuarie 2014

Noua obsesie a britanicilor: Imigranţii, "răspândaci" de TBC!

Isteria declanşată în mass media britanică de temerile autorităţilor că ţara va fi invadată de hoarde de români în căutare de lucru după deschiderea pieţei muncii, la 1 ianuarie 2014, a clacat în faţa realităţii. Unicul român debarcat pe aeroportul londonez Heathrow în ziua fatidică nu a fost urmat în săptămânile care au trecut decât de vreo alţi 20 de compatrioţi.
În faţa acestei evidenţe premierul David Cameron a fost silit să recunoască faptul că temerile exprimate au fost exagerate refuzând, însă din jenă, să ofere ziariştilor cifra reală. Oricum, în preocupările guvernului de la Londra continuă să ocupe un loc important măsurile de descurajare a imigraţiei româno-bulagre. Printre acestea se numără intenţia de a nu se mai acorda locuinţe celor fără un angajament ferm de muncă şi de a fi excluşi din programele de asistenţă socială.
Una dintre acţiunile care au în vedere hărţuirea imigranţilor este supunerea acestora unor examene de depistare a TBC-ului, pornind de la prezumţia că România este o ţară cu incidenţă mare a acestei maladii. Tuturor românilor le-au fost expediate somaţii de a se prezenta la instituţii medicale pentru efectuarea testelor de identificare a tubeculozei latente.
Românii vor fi supuşi testului Mantoux care depistează această maladie. Testul este gratuit, însă cei care îl vor face vor trebui să se prezinte la anumite clinici, la un anumit interval ceea ce implică timp de deplasare şi de aşteptare în condiţile în care autorităţile nu motivează absenţa de la locul de muncă sau de la cursuri (toţi elevii români de la şcoli britanice au primit asfel de somaţii spre deosebire de colegii provenind din alte ţări europene, lucru care îi expune unei forme de discriminare).

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>