Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

NSA localizeaza sute de milioane de telefoane mobile din toata lumea

NSA, agentia americana de informatii, intercepteaza geolocalizarea a sute de milioane de telefoane mobile din intreaga lume, a dezvaluit recent cotidianul Washington Post, pe baza documentelor furnizate de catre fostul consultant NSA, Edward Snowden.

La sase luni de la primele dezvaluiri ale lui Snowden, inclusiv despre colectarea duratei apelurilor si a numerelor apelate, aceasta noua descoperire arata ca agentia SUA are, de asemenea, posibilitatea de a urmari oameni prin telefonul mobil, chiar si atunci cand acesta nu este utilizat.

Agentia stocheaza informatii despre „cel putin sute de milioane de dispozitive” si inregistreaza „aproape 5 miliarde” de date de localizare pe zi, scrie cotidianul intr-un articol postat pe site-ul sau. „Obtinem volume mari” de date de geolocalizare la nivel mondial, a confirmat un inalt oficial citat de Washington Post. Volumul de date inregistrate si stocate de catre NSA ajunge la 27 de terabiti, de doua ori volumul intregului continut al Bibliotecii Congresului, cea mai mare din lume. Asadar, povestea din filmul „In ascolto” („The listening”) – productie 2010 – poate fi realista! Celebrul „Big Brother” exista si „isi face de cap”.

Sursa: roaim.eu5.org

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>