Ultima ora
Publicat: luni, 20 martie 2017

Nu uitati! Duminica, 26 martie a.c., trecem la ora de vara!

Romania va trece la ora de vara peste o saptamana.

Mai exact, in noaptea de 25 spre 26 martie, cand ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Astfel, ziua de 26 martie 2017 va avea 23 de ore in loc de 24.

Ora oficiala de vara, ora Europei Orientale la care trece tara noastra mereu in ultima duminica din martie, a fost introdusa, in Romania, pentru prima data in 1932.

Citeste si

In Europa, schimbarea se face in toate tarile, cu exceptia Islandei, Belarusului si Rusiei, care a renuntat in 2014. Nu este, insa, simultana in toate statele, din cauza diferentei de fus orar. In unele tari, trecerea se realizeaza in prima duminica a lunii aprilie.

Exista multe state care au folosit sau folosesc doar experimental acest sistem orar. China a utilizat experimental ora de vara in perioada 1986-1991.

Prin introducerea orei de vara, s-a urmarit sa se beneficieze cat mai mult de lumina naturala a Soarelui si de reducerea folosirii luminii artificiale.

Tarile ecuatoriale si tropicale nu aplica aceasta ora, deoarece durata zilei este egala de-a lungul anului.

Sursa: ziare.com

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>