Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

O ALTĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DIZABILITĂȚII PRIN CALIFICARE PE PIAȚA MUNCII, proiect derulat în sectorul 6


Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE, anunţă  lansarea proiectului O ALTĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DIZABILITĂȚII PRIN CALIFICARE PE PIAȚA MUNCII.

Evenimentul va avea loc în data de 12 decembrie 2013, începând cu ora 10.30, la Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6, din Calea Plevnei nr.147-149, sector 6, București.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin POSDRU şi contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6 şi ale Domeniului Major de Intervenție 6.2., având ca obiectiv general dezvoltarea competentelor profesionale prin formare pentru persoanele cu dizabilități în scopul creșterii gradului de integrare pe piața muncii.

Grupul țintă este reprezentat de 230 de persoane cu dizabilități din regiunea București-Ilfov, care vor participa la acțiuni de informare, consiliere, calificare și 240 de angajați, din care 28 de angajați ai administrației publice locale, beneficiari ai activității de formare în domeniul consilierii vocaționale.

Prin măsurile întreprinse proiectul urmărește :

-Prevenirea si combaterea discriminării si a stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilități în rândul a 240 angajați ai administraţiei publice locale

-Promovarea serviciilor integrate de informare, consiliere si formare profesionala pentru 230 de persoane cu dizabiliăți

-Formarea continua a 210 persoane cu dizabilități in vederea obținerii unei calificări

-Dezvoltarea competentelor pentru 28 de persoane, resurse umane din administrația publică privind metode de lucru cu persoanele cu dizabilități si familiile acestora.

Proiectul are o durată de 24 de luni şi se va derula în regiunea București-Ilfov.

În vederea atragerii persoanelor din grupul ţintă la programele integrate ale proiectului, se va derula o campanie de informare și combatere a marginalizării grupului țintă, prin organizarea de sesiuni de informare și dezbatere, precum și prin distribuirea de pliante şi postarea de afişe. Sunt vizate aici 240 de persoane angajați ai administrației publice locale. Activitatea de informare va fi continuată prin consilierea a 230 persoane cu dizabilitati, demers de investigare a competentelor, aptitudinilor, traseului de învățare formal, non-formal, informal, interese, dorințe. In baza acestei evaluări, fiecare persoană consiliată va avea elaborat un plan de dezvoltare socio-profesional. Vor fi selectate apoi 210 persoane pentru a beneficia de cursuri de formare profesională, din care cel puțin 158  vor fi certificate. Cursurile oferite vor fi stabilite în funcție de necesitatea de calificare la nivel de grup, sursa de informații fiind planurile individuale de dezvoltare. De asemenea, se vor derula cursuri de dezvoltare și evaluare a competențelor pentru 28 de angajați din cadrul administrației publice locale in domeniul consilierii vocaționale – specializare ce va oferi competente de comunicare, ascultare, orientare, susținere motivațională în raport cu grupurile vulnerabile. În vederea dezvoltării oportunităților de angajare, se va constitui un grup de lucru cu reprezentanți din comunitatea forței de muncă, comunitatea de învățare, comunitatea socio-culturală pentru ca împreună sa se identifice cele mai adecvate soluții si trasee de inserție profesională pentru persoanele cu dizabilități.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19798

Publicat de la data Dec 12 2013. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-03-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 martie, orele 15 - 20 Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 martie, orele 15 […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

23 martie 2018, 20:33
 

ENE
Grindine
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:14
Apus: 18:31
Prognoza 24 martie 2018
Zi
 

SSV
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NV
Parţial înnourat
-7°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 81.077 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team