Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

O ALTĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DIZABILITĂȚII PRIN CALIFICARE PE PIAȚA MUNCII, proiect derulat în sectorul 6


Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE, anunţă  lansarea proiectului O ALTĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DIZABILITĂȚII PRIN CALIFICARE PE PIAȚA MUNCII.

Evenimentul va avea loc în data de 12 decembrie 2013, începând cu ora 10.30, la Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6, din Calea Plevnei nr.147-149, sector 6, București.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin POSDRU şi contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6 şi ale Domeniului Major de Intervenție 6.2., având ca obiectiv general dezvoltarea competentelor profesionale prin formare pentru persoanele cu dizabilități în scopul creșterii gradului de integrare pe piața muncii.

Grupul țintă este reprezentat de 230 de persoane cu dizabilități din regiunea București-Ilfov, care vor participa la acțiuni de informare, consiliere, calificare și 240 de angajați, din care 28 de angajați ai administrației publice locale, beneficiari ai activității de formare în domeniul consilierii vocaționale.

Prin măsurile întreprinse proiectul urmărește :

-Prevenirea si combaterea discriminării si a stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilități în rândul a 240 angajați ai administraţiei publice locale

-Promovarea serviciilor integrate de informare, consiliere si formare profesionala pentru 230 de persoane cu dizabiliăți

-Formarea continua a 210 persoane cu dizabilități in vederea obținerii unei calificări

-Dezvoltarea competentelor pentru 28 de persoane, resurse umane din administrația publică privind metode de lucru cu persoanele cu dizabilități si familiile acestora.

Proiectul are o durată de 24 de luni şi se va derula în regiunea București-Ilfov.

În vederea atragerii persoanelor din grupul ţintă la programele integrate ale proiectului, se va derula o campanie de informare și combatere a marginalizării grupului țintă, prin organizarea de sesiuni de informare și dezbatere, precum și prin distribuirea de pliante şi postarea de afişe. Sunt vizate aici 240 de persoane angajați ai administrației publice locale. Activitatea de informare va fi continuată prin consilierea a 230 persoane cu dizabilitati, demers de investigare a competentelor, aptitudinilor, traseului de învățare formal, non-formal, informal, interese, dorințe. In baza acestei evaluări, fiecare persoană consiliată va avea elaborat un plan de dezvoltare socio-profesional. Vor fi selectate apoi 210 persoane pentru a beneficia de cursuri de formare profesională, din care cel puțin 158  vor fi certificate. Cursurile oferite vor fi stabilite în funcție de necesitatea de calificare la nivel de grup, sursa de informații fiind planurile individuale de dezvoltare. De asemenea, se vor derula cursuri de dezvoltare și evaluare a competențelor pentru 28 de angajați din cadrul administrației publice locale in domeniul consilierii vocaționale – specializare ce va oferi competente de comunicare, ascultare, orientare, susținere motivațională în raport cu grupurile vulnerabile. În vederea dezvoltării oportunităților de angajare, se va constitui un grup de lucru cu reprezentanți din comunitatea forței de muncă, comunitatea de învățare, comunitatea socio-culturală pentru ca împreună sa se identifice cele mai adecvate soluții si trasee de inserție profesională pentru persoanele cu dizabilități.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>