Ultima ora
Publicat: duminică, 19 ianuarie 2014

O nouă generație de lentile de contact dedicate persoanelor diabetice, în lucru la Google

Persoanele diabetice vor putea să își țină sub control nivelul de zahăr din organism cu o nouă generație de lentile de contact, a anunțat laboratorul Google proiectul la care lucrează.

Prototipurile acestor lentile pot determina cantitatea de glucoză din lacrimi la fiecare secundă, descrie portalul NPR.

”Suntem pe cale să testăm lentile inteligente create pentru a măsura nivelul de glucoză din lacrimi. Aceste lentile funcţionează folosind un mic cip conectat şi un senzor de glucoză în miniatură, care se află între două straturi de material din care sunt făcute lentilele de contact’, au explicat dezvoltatorii proiectului, Brian Otis şi Babak Parviz, într-o postare pe un blog.

Proiectul este abia la început, iar dezvoltatorii acestuia se află deja în discuții cu Agenția americană de medicamente.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>